BTCC 2011: Brands Hatch

Ιστορική διπλή νίκη για Plato

  • -
  • -

Ο Jason Plato και ο Matt Neal μοιράστηκαν τις νίκες στις τρεις κούρσες του πρώτου αγώνα της σεζόν για το BTCC που έγινε στη διάσημη πίστα του Brands Hatch.

O Plato με Chevrolet Cruze κατέκτησε το βάθρο στις πρώτες δύο κούρσεςκαι πέρασε στην ιστορία του θεσμού ως ο πολυνίκης οδηγός για την συγκεκριμένη πίστα με 62 νίκες, ξεπερνώντας τις 60 νίκες του Andy Rouse. Οι δύο αυτές νίκες του δίνουν με το «καλημέρα» προβάδισμα τίτλου για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Σημαντική ήταν και η νίκη για τον Matt Neal στην τελευταία κούρσα καθώς ήταν η πρώτη επιτυχία για τη Honda η οποία εξέλιξε ειδικά για το πρωτάθλημα τουρισμού έναν νέο κινητήρα turbo. Ο Neal σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα χρονομετρημένα και εκκινούσε από την pole στην πρώτη κούρσα όμως στη δεύτερη μόλις στροφή της πίστας έκανε τετ α κέ και εγκατέλειψε αφήνοντας τη μάχη για τη νίκη μεταξύ των Plato και ενός νέου οδηγού του James Nash με Opel Vectra. Τρίτος τερμάτισε ο Tom Chilton ο οποίος αγωνίστηκε με το ολοκαίνουριο «παγκόσμιο» Focus με τον κινητήρα turbo που εξελίχθηκε στους κόλπους της Arena International Motorsport με την τεχνική συμβολή της Ford και αφορά ένα κοινό αγωνιστικό αυτοκίνητο προδιαγραφών S2000, που θα τρέξει στις κυριότερες κατηγορίες αυτοκινήτων τουρισμού σε όλο τον κόσμο.

Στη δεύτερη κούρσα του αγώνα, ο Plato δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει αφήνοντας δεύτερο τον team-mate του Neal, Gordon Shedden με Honda ενώ ο Mat Jackson με Focus συμπλήρωσε την τριάδα. Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε την επίδοση του Shedden στην πρώτη κούρσα ο οποίος εκκίνησε τελευταίος λόγω εξόδου στα χρονομετρημένα και κατάφερε να ανέβει έκτος.

Στην τρίτη κούρσα του αγώνα ο Matt Neal κατέκτησε με άνεση την πρώτη θέση, ενώ την τριάδα συμπλήρωσαν ο Jackson, οποίος ανέβηκε για δεύτερη φορά στο podium και τρίτος τερμάτισε ο Paul O’ Neal με Chevrolet Cruze.

Ο επόμενος αγώνας του BTCC είναι στην πίστα του Donington Park στις 17 Απριλίου.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και στις τρεις κούρσες του αγώνα θα τα βρείτε εδώ.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών μετά τον πρώτο αγώνα είναι η εξής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...