F1: Η στρατηγική παίζει τον σημαντικότερο ρόλο

  • -
  • -

Ήρθε η ώρα. Την Παρασκευή στις 3.30 τα ξημερώματα τα μονοθέσια θα ανάψουν τις μηχανές τους και θα ξεκινήσει το πρώτο σκέλος των ελεύθερων δοκιμαστικών για το GP της Αυστραλίας. Όλοι είναι πανέτοιμοι και σίγουρα θέλουν να κάνουν μια καλή αρχή. Για το τι να περιμένουμε μας προϊδέασε ο Stefano Domenicali, αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari.

 

«Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι καλή και όλοι θέλουν να δουλέψουν στην Μελβούρνη, να δουν που βρισκόμαστε σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Μέχρι στιγμής κάναμε πολλές δοκιμές στα 4 σκέλη τον Φεβρουάριο και στις αρχές Μαρτίου, αλλά αυτό (το τριήμερο της Μελβούρνης) θα είναι η ευκαιρία μας για δούμε που τοποθετούμαστε σε σχέση με τους άλλους», είπε Domenicali. Όσον αφορά τους στόχους της ομάδας; «Ο στόχος είναι τόσο ξεκάθαρος που δεν χρειάζεται να το επαναλάβω», είπε.

 

Μίλησε όμως για τα ελαστικά της Pirelli. «Από αυτά που είδαμε στις χειμερινές δοκιμές, αυτά τα λάστιχα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που είχαμε στο παρελθόν. Έτσι, πρέπει να συνηθίσουμε σε μια φρέσκια προσέγγιση και σύμφωνα με αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής, ο αριθμός των pit stop που θα χρειάζονται για να ολοκληρωθεί ο αγώνας θα είναι μεγαλύτερος. Σαν αποτέλεσμα του να έχουμε περισσότερα pit stops είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα τα προκριματικά και συνεπώς η pole position θα είναι λιγότερο σημαντική από ότι ήταν το 2010. Θα είναι σημαντικό να έχεις την σωστή στρατηγική ώστε να κερδίσεις τον αγώνα», είπε ο Domenicali.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...