F1: Willi Weber και Gerhard Berger μιλούν για την F1

  • -
  • -

Ο μάνατζερ του Nico Hulkenberg και πρώην μάνατζερ του Michael Schumacher, Willi Weber και ο Gerhard Berger βρέθηκαν σε ένα τραπέζι και μίλησαν με τον Michael Schmidt από το Auto Motor und Sport και απάντησαν σε ερωτήσεις που έχουμε όλοι μας.

 

Ερώτηση : Ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός στην F1 αυτή τη στιγμή;

 

Weber : Alonso. Γιατί είναι ο πιο σταθερός από όλους, αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη, απλώς ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός της F1. Είναι απίστευτο που Παγκόσμιος Πρωταθλητής βγήκε ο Vettel. Έχει κάνει όμως και κάποια λάθη φέτος. Εάν τα αποβάλει τότε θα αλλάξω την άποψή μου.

Berger : Και για μένα είναι ο Alonso, το βλέπω όπως και ο Willi. O Alonso έχει και την αίσθηση του Killer, κάτι που δεν έχουν οι άλλοι. Βγάζω όμως το καπέλο και στον Vettel, πάνω από όλα στην ηλικία αυτή. Δεν το βλέπω όπως ο Willi για τα λάθη. Δεν ήταν και τόσα πολλά. Ο Alonso έκανε περισσότερα πέρσι. Ο Sebastian είχε περισσότερα τεχνικά προβλήματα σε σύγκριση με τον Webber.

 

Ερώτηση : Είναι το πρόβλημα του Schumacher ότι έχει τόσα πολλά «αντίγραφά» του;

 

Weber: Το πρόβλημα του Michael είναι ότι έδειξε στην F1 το πώς γίνεται σωστά. Με την σκληρή του προπόνηση, και με την απίστευτη φιλοδοξία. Ήταν ο πρώτος που ερχόταν στο paddock και ο τελευταίος που έφευγε. Ποτέ δεν ήταν ικανοποιημένος με τον εαυτό του και πάντα έφτανε στα άκρα. Ο Michael άφησε τα σημάδια του. Τότε για όλα ήταν υπέρ του. Σήμερα του γυρίζουν πίσω. Γιατί υπάρχουν τόσοι οδηγοί, οι οποίοι έχουν τον ίδιο τρόπο δουλειάς μέσα στην μέρα και γενικά είναι το ίδιο καλοί. Ταλέντο έχει οποιοσδήποτε τρέχει στην F1, αλλά η τέχνη είναι το να δουλέψεις το ταλέντο αυτό.

 

Berger: Εδώ πρέπει να σε διορθώσω Willi. Το σύστημε αυτό το έφερε ο Ayrton Senna. Μας άνοιξε τα μάτια. Όλοι μας ήμασταν μαθητές σε σχέση με αυτόν. Ποιος έκανε τότε προπόνηση στην είσοδο στα πιτ; Κανένας πέρα από τον Senna. Ποιος έκανε προπόνηση τον χειμώνα με 40 βαθμούς ζέστη (πήγαινε σε ζεστές περιοχές);  Μόνο ο Senna. Έκανε κάθε μέρα τζόκιν 30 χλμ. Εμείς χαζεύαμε τον χειμώνα και όταν πηγαίναμε στην Βραζιλία για τον πρώτο αγώνα δεν μπορούσαμε να πάρουμε ανάσα γιατί είχε πολύ ζέστη.

 

Ερώτηση : Είναι από την ματιά του Schumacher μια αδύνατη αποστολή να πιστεύεις ότι μπορεί να κερδίσει στα 42 του τα «αντίγραφά του»;

 

Berger: Θα έλεγα ξεκάθαρα: "Mission Impossible". Ένας οδηγός ο οποίος προπονείται με τον ίδιο τρόπο, δουλεύει το ίδιο σκληρά, ο οποίος τρέχει από πιτσιρίκας με kart, αλλά είναι 20 χρόνια νεότερος πρέπει να είναι απλά καλύτερος. Η μόνη ελπίδα για τον Schumacher είναι στο να είναι κοντά και να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την εμπειρία του.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...