F1: Ολοκληρώνεται το event της Ferrari

  • -
  • -

Σήμερα ολοκληρώνεται το παραδοσιακό WROOM που διοργανώνει η Ferrari και η Ducati στο Madonna di Campiglio. Οι Domenicali, Alonso και Massa μίλησαν στους δημοσιογράφους για όσα έγιναν το 2010 αλλά και τι περιμένουν από το 2011.

 

Ο Domenicali σχολίασε : «Για το 2011 οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι, να πάρουμε και τους δυο τίτλους, τόσο των οδηγών όσο και των κατασκευαστών. Οι προσδοκίες μας είναι να μπορέσουμε να έχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο από την αρχή, και με τους δυνατούς αντιπάλους και ομάδες που έχουμε, οι οποίες αλλάζουν αριθμητικά, είναι δύσκολο να κερδίσεις. Οπότε θέλουμε να είμαστε καλύτεροι από πέρσι, ειδικά από άποψη απόδοσης, με ένα μονοθέσιο το οποίο πρέπει να είναι ανταγωνιστικό εξ αρχής, πρέπει να είναι αξιόπιστο, όπως ήταν πέρσι αλλά βελτιωμένο όπου είναι δυνατό»

 

Μίλησε και τις αλλαγές που έγιναν στην ομάδα «Θέλαμε μια αλλαγή. Η διαδικασίες στην πίστα θα είναι πλέον υπο την ευθύνη του Κου Fry, ο οποίος θα παίρνει τις αποφάσεις για την διαχείριση των οδηγών στην πίστα σε σχέση με την στρατηγική. Χτίσαμε και μια νεα διεύθυνση η οποία θα αναφέρεται στον Aldo Costa, έτσι έχουμε μια νέα ομάδα ανθρώπων που θα δουλέψουν στο να βελτιώσουν την προσομοίωση, μια προσομοίωση που θα δίνεται στους μηχανικούς. Αλλά θα είναι υπεύθυνοι για τις αποφάσεις, έτσι ο Pat Fry θα είναι υπεύθυνος για τις αποφάσεις που παίρνονται»

 

Πρώτος από τους οδηγούς μίλησε ο Fernando Alonso ο οποίος μίλησε για τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Είπε : «Στο δεύτερο μισό της σαιζόν κάναμε μεγάλη ανάκαμψη. Στον τελευταίο αγώνα δεν καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Σίγουρα μετά από τον αγώνα μπορείς να πεις σίγουρα ότι κάποιες αποφάσεις ήταν λάθος και έπρεπε να αντιδράσουμε διαφορετικά. Αλλά την στιγμή που επιλέξαμε να μπούμε στα πιτ μας φαινόταν ότι η απόφαση ήταν η σωστή. Αλλά η αλήθεια είναι, όπως λέω πάντα, όσο και εάν οι λέξεις αυτές λέγονται συχνά, χάνουμε και κερδίζουμε μαζί. Δεν έχει νόημα να σκεφτόμαστε πια τι έγινε στο Abu Dhabi. Κάθε λεπτό που δίνουμε στην σκέψη για το τι έγινε πέρσι, το χάνουμε από την αφοσίωσή μας για την χρονιά που μας έρχεται».

 

Μίλησε ακόμα και για τις αλλαγές του 2011 : «Σίγουρα ο χειρισμός των οδηγών θα είναι πιο περίπλοκος και δύσκολος. Επιστρέφει το KERS και η ρυθμιζόμενη πίσω πτέρυγα, ακόμα και εάν η μπροστινή πτέρυγα δεν ρυθμίζεται πλέον. Πρέπει να βρεις τον ρυθμό σου για να βρεις τις σωστές ρυθμίσεις των επιλογών στο τιμόνι, χωρίς να χάνεις την αυτοσυγκέντρωσή σου. Θα μας βοηθήσουν στις προσπεράσεις; Ας το ελπίσουμε»

 

Ο Massa είπε για την δύσκολη χρονιά που τον περιμένει, μετά από ένα απογοητευτικό 2010 : «Πάντα ένιωθα πίεση στην καριέρα μου, για να λέμε την αλήθεια εγώ είμαι αυτός που πιέζω τον εαυτό μου. Εσείς παρατηρείτε την εξωτερική πίεση αλλά αυτή είναι λιγότερο σημαντική. Αυτό που μετράει είναι αυτό που δείχνουμε στην πίστα, μέσα στο κοκπιτ, και το πώς σε κάνει να νιώθεις η ομάδα και ενώ νιώθω την πίστη και την εκτίμηση που έχει η Ferrari σε μένα. Μου αρέσει να διαβάζω ότι μιλάνε με καλά λόγια για μένα. Αυτό που μετράει για μένα είναι ότι  εάν έχω ένα μονοθέσιο που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά μου, θα μπορέσω να παλέψω για τον τίτλο. Ο Montezemolo μίλησε ότι αδερφός μου οδήγησε σε κάποιους αγώνες; Όμως είχε μιλήσει και για αδέρφια άλλες χρονιές, τότε ήταν του Kimi».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...