Πληρώνουν διόδια τα αγωνιστικά του Ράλλυ Ακρόπολις;

Όταν ταξιδεύουμε για Λαμία από τον αυτοκινητόδρομο, καλούμαστε να πληρώσουμε διόδια, με μετρητά ή με συσκευή τύπου «ePass». Ισχύει το ίδιο και για τα αγωνιστικά του WRC;

  • -
  • -

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, ή WRC, κάνει στάση στην Ελλάδα για το 70ο Ράλλυ Ακρόπολις, με τα αγωνιστικά να έρχονται για να γεμίσουν σκόνη, ταχύτητα και ήχο τα ελληνικά βουνά. Όμως για να φτάσουν μέχρι τις ειδικές διαδρομές του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, θα πρέπει κάπως να μετακινηθούν.

Το πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις θα ξεκινήσει το απόγευμα της Πέμπτης με την υπερειδική στην Πλατεία Νερού, στο Φάληρο. Ωστόσο, η αγωνιστική δράση στο χώμα ξεκινάει νωρίς το πρωί της Παρασκευής, με την Ειδική Διαδρομή Λουτράκι 1.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/7062c2c4f5bf079784022d3860ac607d.jpg

Γιατί κινούνται στους δρόμους τα αγωνιστικά του WRC;

Σε κάθε μετακίνηση ανάμεσα σε Ειδικές Διαδρομές, τα αγωνιστικά του WRC χρησιμοποιούν το κανονικό, ασφάλτινο οδικό δίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει και τις εθνικές οδούς και τους αυτοκινητοδρόμους, οδικές αρτηρίες οι οποίες έχουν διόδια. Αυτό γεννά το εξής ερώτημα λοιπόν. Θα δούμε τους Rovanpera, Evans, Neuville, Tanak, Ogier Lappi και τους υπόλοιπους κορυφαίους οδηγούς του WRC να σταματάνε στο γκισέ για να πληρώσουν διόδια όπως όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί ή όχι;

Δείτε ακόμα: EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Όλες οι προσβάσεις θεατών

Πληρώνουν διόδια τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στο Rally Acropolis;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι ξεκάθαρα αρνητική. Τα αγωνιστικά του WRC εξαιρούνται της πληρωμής διοδίων και περνάνε ελεύθερα από τους σχετικούς σταθμούς. Το παραπάνω αναφέρεται ρητά στο βιβλίο των κανονισμών του Ράλλυ Ακρόπολις, μέσω του οποίου οι οδηγοί και οι ομάδες ενημερώνονται για πάρα πολλά θέματα.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c403ab8ab5e1321707ddc006b8d58f49.jpg

Συγκεκριμένα, το βιβλίο των κανονισμών γράφει τα εξής: «Τα συμμετέχοντα αυτοκίνητα θα διέρχονται ελεύθερα από τους σταθμούς διοδίων της Ολυμπίας, της Νέας και της Κεντρικής Οδού, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν. Πρέπει να οδηγούν στη δεξιά λωρίδα, αργά και οι μπάρες θα ανοίξουν αυτόματα. Αυτό ισχύει σε όλα τα διόδια της διαδρομής ακόμα και αν δεν αναφέρονται στο Road Book.».

Οπότε, αν δείτε αγωνιστικό του WRC στον δρόμο μπορείτε να το θαυμάσετε για όση ώρα θέλετε (φυσικά χωρίς να ενοχλήσετε την πορεία του) π.χ. μένοντας πίσω του, εκτός αν φτάνετε σε διόδια. Εκείνο θα συνεχίσει, ενώ εσείς θα πρέπει να σταματήσετε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...