Έκτακτο: Ακυρώνεται το shakedown, κόβεται η Power Stage στο μισό - ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Σε μείωση του μήκους της Ε.Δ. «Γραμμένη», αλλά και σε ακύρωση του shakedown της Πέμπτη, προχώρησαν οι διοργανωτές του ράλλυ, λόγω των επιπτώσεων της κακοκαιρίας Daniel.

  • -
  • -

Η κακοκαιρία Daniel και οι έντονες βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει το σύνολο σχεδόν της χώρας, άφησαν τα σημάδια τους και στον εθνικό μας αγώνα. Όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τη διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις νωρίς σήμερα το μεσημέρι, το μήκος της Ε.Δ 14/15 Γραμμένη μειώνεται στα 9 km, από 19,77.

Συγκεκριμένα κόβεται το αρχικό κομμάτι της, και πλέον θα ξεκινά από το 10,77 km του αρχικού μήκους της. Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει και το ωράριο του αγώνα, αφού αναμένεται να αλλάξει η ώρα εκκίνησης. Το νέο ωράριο του αγώνα θα γίνει γνωστό σύντομα από την διοργανώτρια αρχή.

Θυμίζουμε πως το δεύτερο πέρασμα από την ειδική «Γραμμένη», έχει το ρόλο της Power Stage, που δίνει επιπλέον βαθμούς στα 5 πρώτα πληρώματα.

Επιπλέον, αργά το απόγευμα της Τετάρτης αποφασίστηκε η ακύρωση του shakedown του αγώνα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της διοργάνωσης αναφέρει: «Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Λαμίας και με γνώμονα την ασφάλεια πληρωμάτων και κριτών, το shakedown που ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου δεν θα πραγματοποιηθεί».

Αύριο, τα 72 πληρώματα που συμμετέχουν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα ανέβουν στη ράμπα της εκκίνησης κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και αμέσως μετά θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Νερού όπου θα λάβει χώρα η υπερ-ειδική διαδρομή μήκους 1,48 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...