Προσβάσεις θεατών Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου - EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Οι τρεις ειδικές της τελευταίας ημέρας θα αποδειχθούν ιδιαίτερα κρίσιμες στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος.

  • -
  • -

Η τελευταία ημέρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας. Μπορεί το ωράριο να περιλαμβάνει μόλις τρεις ειδικές διαδρομές, αλλά τα 70 αγωνιστικά χιλιόμετρα δεν αφήνουν περιθώρια για χαλάρωση. Ένα πέρασμα από τον θρυλικό «Ταρζάν» και δύο ακόμα από τη γνωστή ε.δ. Γραμμένη, θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, η τελευταία θα αποτελέσει και την Power Stage του αγώνα (οι πέντε πρώτοι κερδίζουν επιπλέον βαθμούς τόσο σε επίπεδο Οδηγών, όσο και Κατασκευαστών), όταν με μήκος σχεδόν 20 χιλιόμετρα είναι φέτος από τις μεγαλύτερες του είδους στο WRC. Πατήστε εδώ για να δείτε το ωράριο του αγώνα! 

Ε.Δ. 13 – Ταρζάν

Μήκος: 23,37 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 05:49

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 08:52

Περιγραφή: Η επιστροφή της ειδικής διαδρομής «Ταρζάν» το 2021 «αγκαλιάστηκε» από τους θεατές. Τα πρώτα, περίπου δέκα χιλιόμετρα, περνούν μέσα από πυκνό δάσος, σε σκληρό δρόμο. Στη συνέχεια, για περίπου 4 χιλιόμετρα ο δρόμος είναι ιδιαίτερα καλός. Mετά τη διασταύρωση για Ροβολιάρι και Ρεντίνα αρχίζει το γνωστό λιθόστρωτο του Ταρζάν, που ταλαιπωρεί αναρτήσεις και λάστιχα. Η ειδική διαδρομή τερματίζει λίγο πριν την είσοδο του χωριού Παλαιά Γιαννιτσού. 

Προσβάσεις θεατών

1Α (Μέτριος χωματόδρομος - SUV)

Από το χωριό Ροβολιάρι φτάνετε 400 μέτρα πριν από το 14,81 χλμ. της ε.δ..

Πάτα εδώ για την πρόσβαση μέσω Google Maps

1Β (Καλός χωματόδρομος)

Ερχόμενοι από Σμόκοβο προς Ρεντίνα (όπου αεροπλάνο) συνεχίζετε διασχίζοντας το χωριό. Σε 1,64 χλμ. φτάνετε σε πλατεία (δεξιά καφενείο) και στρίβετε αριστερά. Σε 480 μ., όπου πινακίδα Stop, στη διχάλα ακολουθείτε το δρόμο δεξιά. Σε 6,40 χλμ., στη διχάλα (πινακίδα «Μονή Ρεντίνας» στα δεξιά) συνεχίζετε στον αριστερό δρόμο. Σε 1,90 χλμ. (πινακίδα «Δήμος Σοφάδων Όρια Ρεντίνας») συνεχίζετε ευθεία. Σε 2,91 χλμ. η ΕΛ.ΑΣ. θα διακόπτει την κυκλοφορία. Παρκάρετε και σε 440 μ. φτάνετε στο 14,81 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Πάτα εδώ για την πρόσβαση μέσω Google Maps

2 (Μέτριος χωματόδρομος - SUV)

Μηδενίζετε στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην έξοδο της Λαμίας προς Καρπενήσι.. Σε 25,51 χλμ. στρίβετε δεξιά προς Μακρακώμη. Σε 3,02 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 600 μ., στον κυκλικό κόμβο συνεχίζετε ευθεία. Σε 100 μ. στο “Stop” στρίβετε δεξιά. Σε 800 μ. στρίβετε δεξιά προς «Τσούκα», όπου φτάνετε μετά από 6,38 χλμ.. Σε 450 μ. στρίβετε όλο αριστερά και σε 80 μ. όλο δεξιά. Σε 680 μ. στα αριστερά σας βρίσκεται το νεκροταφείο του χωριού και σε 140 μ. η επιφάνεια γίνεται χωμάτινη. Σε 850 μ. στο τρίχαλο ακολουθείτε τον δεξιό δρόμο και σε 3,90 χλμ. (μικρό σπίτι δεξιά) στρίβετε δεξιά. Σε 5,78 χλμ. φτάνετε στο 19,64 χλμ. της ειδικής διαδρομής.

Πάτα εδώ για την πρόσβαση μέσω Google Maps

3 (Μέτριος χωματόδρομος - SUV)

Μηδενίζετε στο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην έξοδο της Λαμίας προς Καρπενήσι. Σε 25,51 χλμ. στρίβετε δεξιά προς Μακρακώμη. Σε 3,02 χλμ. στρίβετε αριστερά και σε 600 μ., στον κυκλικό κόμβο συνεχίζετε ευθεία. Σε 100 μ. στο “Stop” στρίβετε δεξιά. Σε 800 μ. στρίβετε δεξιά προς «Τσούκα», όπου φτάνετε μετά από 6,38 χλμ.. Σε 450 μ. στρίβετε όλο αριστερά και σε 80 μ. όλο δεξιά. Σε 680 μ. στα αριστερά σας βρίσκεται το νεκροταφείο του χωριού και σε 140 μ. η επιφάνεια γίνεται χωμάτινη. Σε 4,25 χλμ., στρίβετε δεξιά στον «λευκό» τσιμεντόδρομο. Σε 960 μ. στρίβετε πίσω δεξιά και σε 180 μ., πάνω σε δεξιά στροφή, στρίβετε αριστερά. Σε 4,77 χλμ. φτάνετε στο 22.33 χλμ. της ε.δ.

Πάτα εδώ για την πρόσβαση μέσω Google Maps 

Ε.Δ. 14 / 15 – Γραμμένη

Μήκος: 19,67 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 06:59

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου 1ο πέρασμα: 10:05

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου 2ο πέρασμα: 13:15

Περιγραφή: Ίσως η πιο τεχνική και απαιτητική ειδική διαδρομή του αγώνα. Είναι κυρίως ανηφορική, με λίγα κατηφορικά κομμάτια, σχετικά στενή (εκτός των τελευταίων τριών χιλιομέτρων), με πολλά άλματα, αλλού γρήγορα και αλλού αργά. Περίπου στο μέσον της έχει ένα ασφάλτινο κομμάτι 540 μέτρων, ενώ λίγο πριν τον τερματισμό έχει ένα εντυπωσιακό διπλό άλμα, αλλά δυστυχώς περιορισμένο χώρο για θεατές. Η απονομή μετά τον τερματισμό της Power Stage θα γίνει στην πλατεία του χωριού Καλαμάκι, λίγο μετά το Stop της ε.δ. 

Προσβάσεις θεατών

1 (Καλός χωματόδρομος)

Οδηγώντας από τη Λαμία προς το Καρπενήσι, μηδενίζετε το χιλιομετρητή στο χωριό «Καστρί», όπου πινακίδα εισόδου και πινακίδα ορίου ταχύτητας «50». Σε 700 μ. στρίβετε λοξά δεξιά. Σε 2,20 χλμ. (θα βρίσκεται αστυνομικός) συνεχίζετε ευθεία και σε 500μ., όπου εικονοστάσι και πινακίδα «Αρχάνι» (αριστερά) στρίβετε δεξιά, και αμέσως αριστερά. Σε 8,50 χλμ. είναι το «Τρίλοφο». Έπειτα από 1,10 χλμ., όπου πινακίδα «Μοσχοκαρυά», στρίβετε δεξιά σε χωματόδορμο. Σε 3,10 χλμ. φτάνετε στο 9,34 χλμ.. Τα προηγούμενα περίπου 800 μ. της ε.δ. είναι πολύ θεαματικά, ξεκινώντας από ένα σημείο όπου τα πληρώματα πρέπει να περάσουν μέσα από πολύ στενό πέρασμα ανάμεσα σε δύο δέντρα.

Πάτα εδώ για την πρόσβαση μέσω Google Maps

2 (Καλός χωματόδρομος)

Φτάνοντας από Βόρεια στο χωριό «Αγ.Στέφανος» και βγαίνοντας από το χωριό με κατεύθυνση ανατολικά μηδενίζετε στην πνακίδα «Pepsi-Καφέ ψητοπωλείο του Συλλόγου» και σε 0.90 χλμ στον κυκλικό κόμβο στρίβετε δεξιά προς «Μοσχοκαρυά». Σε 3.30 χλμ. φτάνετε στο 10.23 χλμ. της ε.δ. όπου τα αυτοκίνητα από το χώμα μπαίνουν στην άσφαλτο.

Εκεί υπάρχουν δύο επιλογές:

Α) Παραμένετε στο σημείο όπου φαίνεται το πολύ γρήγορο κατηφορικό ασφάλτινο κομμάτι των 540 μ..

Β) Υπό την προϋπόθεση ότι ακόμα δεν έχει κλείσει η πρόσβαση, στρίβετε αριστερά στο χωματόδρομο. Μετά από 900 μ. φτάνετε στο 11.05 χλμ. της ε.δ.

Πάτα εδώ για την πρόσβαση μέσω Google Maps

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...