Προσβάσεις θεατών Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου - EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023

ΤΟ ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα εκκινήσει παραδοσιακά κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, ενώ αμέσως μετά τα πληρώματα θα δώσουν μία… παράσταση στην Πλατεία Νερού.

  • -
  • -

Με δεδομένο το γεγονός ότι ο εθνικός μας αγώνας γιορτάζει τα 70 χρόνια ζωής, ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για να ξεκινήσει το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, δεν είναι άλλος πέρα από την εθιμοτυπική εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις. Στο σημείο που έγινε σήμα κατατεθέν του αγώνα και τον συνοδεύει μέχρι και σήμερα, θα τοποθετηθεί η ράμπα της αφετηρίας, από την οποία θα περάσουν όλα τα πληρώματα το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου, με το πρώτο αυτοκίνητο να περνάει από τη ράμπα στις 18:00. Αμέσως μετά, τα πληρώματα δεν θα συνεχίσουν προς Λουτράκι, όπου και θα διανυκτερεύσουν, αλλά θα κατευθυνθούν προς την Πλατεία Νερού. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ειδική του αγώνα, η ΕΚΟ Super Special Stage! Βέβαια, για όσους… γνήσιους λάτρεις των Ράλλυ, η δράση θα έχει ξεκινήσει νωρίτερα το πρωί, με την τέλεση του shakedown, το οποίο και φέτος θα διεξαχθεί στη γνωστή διαδρομή στο χωριό Λυγαριά, πάνω από τη Λαμία. 

Shakedown

Μήκος: 3,62 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: 04:56

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 08:01

Περιγραφή: Αντιπροσωπευτικό των διαδρομών του αγώνα, το πρώτο κομμάτι του shakedown αν και σε σκληρό οδόστρωμα, είναι γρήγορο, με τεχνικές στροφές. Στη συνέχεια, καθώς ανηφορίζει, ο δρόμος φαρδαίνει και η διαδρομή παραμένει τεχνική και γρήγορη.

Προσβάσεις θεατών

Καθώς δεν υπάρχει ενδιάμεση πρόσβαση για το Shakedown, η είσοδος (μόνο πεζή) από τον τερματισμό θα επιτρέπεται το αργότερο μέχρι τις 07:00. Νωρίτερα, παρκάρετε στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. και των υπευθύνων της διοργάνωσης. Βρείτε το σημείο από όπου θα παρακολουθήσετε 30 λεπτά πριν από την έναρξη της ειδικής διαδρομής, καθώς στη συνέχεια θα απαγορεύεται οποιαδήποτε κίνηση στο δρόμο συμπεριλαμβανομένης της αφετηρίας και του τερματισμού.

Πάτα εδώ για την πρόσβαση στο STOP της ειδικής μέσω Google Maps

SS1 / EKO Super Special Stage

Μήκος: 1,48 km

Ωράριο κλεισίματος διαδρομής: -

Ωράριο πρώτου αυτοκινήτου: 19:05

Περιγραφή: Η τέλεση σούπερ ειδικής μοιάζει πλέον με επιτακτική ανάγκη στους σύγχρονους αγώνες Ράλλυ. Η οργανωτική επιτροπή έχει συνηθίσει να επιλέγει καινοτόμες τοποθεσίες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Πλατεία Συντάγματος το 2021 και φυσικά το ΟΑΚΑ πέρσι. Φέτος, η αρχική σκέψη ήθελε την σούπερ ειδική να πραγματοποιείται στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, αλλά τα έργα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο καθιστούσαν απαγορευτική τη διεξαγωγή της. Έτσι, φέτος τα πληρώματα του WRC θα δώσουν τη μάχη με το χρονόμετρο σε μία ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή που θα σχεδιαστεί στην Πλατεία Νερού. Τα αυτοκίνητα θα εκκινούν ανά ένα και ουσιαστικά θα έχουν αντίπαλο μόνο το χρονόμετρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...