F1: O Vettel και η Ferrari

  • -
  • -

Μια περίεργη ιστορία κάνει τον κύκλο της στο διαδίκτυο. Αυτή αφορά τον Sebastian Vettel και την ομάδα της Ferrari. O πρόεδρος της Ferrari Luca di Montezemolo είπε στο δείπνο που παρέθεσε σε δημοσιογράφους στο Fiorano ότι ο Vettel αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει για την Ferrari.

 

Η απογοητευτική εμφάνιση του Massa την χρονιά που μας πέρασε ήταν αυτό που πυροδότησε τις φήμες για την αντικατάστασή του ακόμα και το 2011. Όμως όλα δείχνουν ότι τα πράγματα παραμένουν σταθερά στο οδηγικό δίδυμο. Η ιστορία στην Γερμανική Express αναφέρει ότι υπάρχει ήδη κάποιο προσύμφωνο ανάμεσα στον Vettel και την Ferrari. Αυτό μπορεί να ισχύει γιατί, τα προσύμφωνα στην F1 είναι ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος για μια ομάδα να δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για κάποιον οδηγό. Όμως στα προσύμφωνα υπάρχουν πολλοί όροι που θα πρέπει να πληρούνται για να προχωρήσoουν οι όποιες συζητήσεις.

 

Σκεφτείτε και το εξής : Ο Vettel θα θέλει να πάει σε μια ομάδα σε τόσο νεαρή ηλικία και να έχει δίπλα του έναν οδηγό σαν τον Fernando Alonso ή θα προτιμήσει να παραμείνει στην Red Bull Racing που είναι το αγαπημένο παιδί και έχει έναν άξιο σχεδιαστή που ακούει στο όνομα Adrian Newey, ο οποίος αποδείχθηκε φέτος ότι μπορεί να του δώσει ένα μονοθέσιο που μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα; Στην Ferrari μπορεί να πάει και πιο μετά, όταν θα έχει φύγει ο Fernando Alonso. Δεν έχει νόημα να βιαστεί και να πιέσει καταστάσεις. Ο Vettel έχει γεννηθεί το 1987 ενώ ο Alonso το 1981. Η Ferrari αυτή τη στιγμή έχει στο μυαλό της περισσότερο την περίπτωση Kubica από αυτή του Vettel, ενώ το μετά Red Bull Racing μέλλον του Vettel δείχνει να είναι η Mercedes.

 

Στην εφημερίδα αναφέρεται ότι ο Montezemolo έκανε πρόταση και στον Adrian Newey (ο οποίος αμείβεται με 8 εκ Ευρώ τον χρόνο), αλλά ο σχεδιαστής απέρριψε την προσφορά. Μέχρι στιγμής καμία από τις παραπάνω πληροφορίες δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...