Η Ford τρέχει στην πιο διάσημη Aνάβαση του κόσμου με ένα van!

Φυσικά, δεν πρόκειται για ένα απλό van, αλλά για μία εκρηκτική δημιουργία της Ford Performance.

  • -
  • -

H Ford έχει μία ιδιαίτερη σχέση με τη θρυλική Ανάβαση του Pikes Peak, η οποία και διεξάγεται στη διαδρομή του φημισμένου βουνού λίγο έξω από το Colorado Springs. Φέτος, ο φημισμένος αγώνας ετοιμάζεται για την 101η διοργάνωση του και η Ford θα δώσει για ακόμα μία φορά το παρών. Αυτή τη φορά, το μοντέλο που θα εκπροσωπήσει τη μάρκα θα είναι το αμιγώς ηλεκτρικό SuperVan 4! Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη συμμετοχή της Ford στο Pikes Peak. Στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη το 1916, ένα Ford Model T πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε ύψος 4.302 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε χρόνο 28 λεπτών και 3 δευτερολέπτων. Το SuperVan 4 παίρνει σήμερα τη σκυτάλη και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον ο χρόνος του απέναντι στα υπόλοιπα ηλεκτρικά.

Δείτε ακόμη: Μάθε τα πάντα για το SuperVan 4 της Ford! 

Στις 101 διοργανώσεις του PPIHC, τα αυτοκίνητα της Ford έδωσαν δυναμικό παρών με μια ποικιλία μοντέλων – από το Model T το 1916 έως και τη σύγχρονη γενιά της Ford Mustang, συμπεριλαμβανομένης μιας Ford Mustang Shelby GT500SE της Shelby American το 2022. Όλα αυτά τα χρόνια, αρκετοί εμβληματικοί οδηγοί έχουν διαγωνιστεί με αυτοκίνητα της Ford στη θρυλική ανάβαση - από τους Curtis Tanner και Parnelli Jones στην κατηγορία stock, οι οποίοι κατέρριψαν το ρεκόρ τη δεκαετία του 1960, μέχρι τον αείμνηστο Ken Block που ανέβηκε το βουνό με το Hoonicorn για τη σειρά Climbkhana.

Φέτος, το SuperVan 4 θα οδηγήσει ο θρύλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοχος του ρεκόρ στο PPIHC, Romain Dumas, ο οποίος, μεταξύ άλλων είναι τρεις φορές νικητής στο Le Mans αλλά και κάτοχος αρκετών ρεκόρ σε πίστες με ηλεκτρικά οχήματα. «Η τελευταία γενιά της τεχνολογίας ηλεκτρικών οχημάτων της Fordταιριάζει γάντι με το Αμερικανικό Βουνό», δήλωσε ο Γάλλος. «Με το μεγάλο υψόμετρο να μειώνει την ισχύ στα παραδοσιακά οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του SuperVan 4 δεν θα έχει απώλειες σε μεγάλα ύψη και θα είναι ένας ισχυρός αντίπαλος στον φετινό αγώνα.»

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το ηλεκτρικό Ford E-Transit

Tι κρύβεται κάτω από το αμάξωμα

Αυτή θα είναι η ένατη παρουσία του Romain Dumas στο Pikes Peak International Hill Climb, o οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο αγώνα το 2012. Το SuperVan 4, το οποίο αποτελεί καρπό της συνεργασίας των Ford Performance και STARD, διαθέτει ένα σύστημα τετρακίνησης που τροφοδοτείται από μια υψηλής απόδοσης μπαταρία 50 kWh και έχει απόδοση 2.000 ίππων! Την ίδια στιγμή, το SuperVan 4 συνδυάζει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με carbon αμάξωμα, roll cage εγκεκριμένο από τη FIA και ρυθμιζόμενη αναγεννητική πέδηση. Κατά τη διάρκεια της εξελίχθηκαν από κοινού πολλά ακόμα ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα υψηλών επιδόσεων, όπως αυτό που συναντάμε στο Fiesta ERX, το οποίο συμμετείχε στην πρώτη σειρά αγώνων rallycross για ηλεκτρικά οχήματα που πιστοποιήθηκε από τη FIA. Η Ford Performance θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φετινή της προσπάθεια στο PPIHC πριν τον αγώνα. Σημειώστε, πως ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...