Ένας Έλληνας απέναντι σε Verstappen & Grosjean στο Le Mans 24h Virtual

Μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα του παγκόσμιου motorsport θα αντιμετωπίσει αυτό το ΣΚ ο Γ. Καρακούλας, υπό την καθοδήγηση του Α. Λασκαράτου.

  • -
  • -

Το πάθος για motorsport είναι το ίδιο είτε μιλάμε για τον πραγματικό κόσμο και τις πίστες του κόσμου, είτε μιλάμε για τον ψηφιακό κόσμο που ολοένα κερδίζει και περισσότερο έδαφος. Όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν μόδα της εποχής του lock down και αυτό πιστοποιείται και από τον επικείμενο 24ωρο αγώνα Le Mans Virtual, το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου 2023.

Σε αυτόν συναντάμε την ελίτ των αγώνων, με το όνομα του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν, να ξεχωρίζει. Όμως η λίστα αστέρων από διάφορες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι μακροσκελής. Σε αυτή συναντάμε ακόμα ονόματα όπως αυτά των Ρομέν Γκροζάν, Φίλιξ Ρόσενκβιστ, Φελίπε Ντρούγκοβιτς, Άντι Πρίο, Βίκτορ Μαρτέν, Γκουστάβο Μενέζες, Μπρούνο Σπένκγλερ κ.α.

Ελληνική συμμετοχή στο LeMans Virtual

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο ταλαντούχος Έλληνας οδηγός, Γιώργος Καρακούλας. Με διακρίσεις εντός πίστας όπως η δεύτερη θέση το 2018 στο Porsche Sports Cup Deutschland, το ρεκόρ γύρου στη θρυλική πίστα του Σπα με την Porsche GT4 Clubsport 718 κ.α. Όμως έχει πλέον επιτυχίες και στο Sim Racing, έχοντας στο ενεργητικό του δύο νίκες στο Virtual Belcar, το Πρωτάθλημα GT Βελγίου, καθώς και τη δεύτερη θέση στο Suzuka 10 Hours | Intercontinental GT Challenge Esports του 2021, αγωνιζόμενος με την Porsche GT3R της Omega eSports.

LeMans 24h Virtual

Δείτε ακόμη Ένας Έλληνας στην 1η θέση του βάθρου στο Le Mans! [video]

Έχοντας ανέβει στην κορυφαία θέση του ranking του iRacing στη χώρα μας, επιλέχθηκε από την ATRS και μετά από μία σειρά δοκιμών, του δόθηκε η ευκαιρία συμμετοχής σε σημαντικά event, όπως το επικείμενο 24ωρο Le Mans Virtual. Πρόκειται για ίσως τον σημαντικότερο αγώνα sim racing παγκοσμίως, αφού το 2022 είχε 81 εκατομμύρια θεάσεις και έπαθλα που έφταναν τις 250.000 ευρώ!

Γαλλική ομάδα, ελληνική καθοδήγηση

O Γιώργος θα αγωνιστεί με τη γαλλική ομάδα Graff Racing, η οποία συμμετέχει και στους πραγματικούς αγώνες αντοχής Le Mans καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) στην κατηγορία LMP2. Σε αυτή την προσπάθεια, ο Καρακούλας θα έχει την καθοδήγηση του Ανδρέα Λασκαράτου, που έχει τρέξει αλλά και τερματίσει στον πραγματικό 24ωρο αγώνα Le Mans ενώ έχει πολλές διακρίσεις και νίκες με αυτοκίνητα της κατηγορίας LMP2, αγωνιζόμενος σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή με τη στήριξη του ΕΟΤ. Σε όλη την προετοιμασία για την virtual μάχη, ο Ανδρέας που ασχολείται κι αυτός με το Sim Racing, μεταφέρει πολύτιμες εμπειρίες στον Γιώργο, μιας και εκείνος προέρχεται από Αγώνες Sprint και τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα σε Αγώνες Αντοχής.

LeMans 24h Virtual

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε η συμμετοχή του Έλληνα οδηγού σε αυτόν τον σπουδαίο virtual αγώνα, οι προπονήσεις είναι καθημερινές και εστιάζουν στο στήσιμο του αυτοκινήτου σε διάφορες συνθήκες, αφού στους 24ωρους αγώνες οι οδηγοί καλούνται να διαχειριστούν μεταβολές στις καιρικές συνθήκες, μεγάλες αλλαγές στη θερμοκρασία του οδοστρώματος και άλλους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Με τη συνεργασία των δύο οδηγών να είναι άριστη, δεν αποκλείεται σύντομα να τους δούμε και να μοιράζονται το ίδιο αγωνιστικό.

Καλή επιτυχία Γιώργο και Ανδρέα!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...