Το νέο Focus αγωνιστικό Τουρισμού

Σε συνεργασία με ιδιωτικές ομάδες

  • -
  • -

Η Ford αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το νέο Focus σαν αυτοκίνητο τουρισμού επόμενης γενιάς με συμμετοχή σε παγκόσμια αγωνιστικά πρωταθλήματα. Αυτή η στρατηγική κίνηση  ανακοινώθηκε στην Έκθεση SEMA 2010, όπου η Ford αποκτά συνεχώς μεγαλύτερη δημοτικότητα σαν μία εταιρία που δημιουργεί προσιτές πλατφόρμες με δυνατότητα αγωνιστικής χρήσης όπως τα μοντέλα Escort, Capri, Mustang και πιο πρόσφατα το Fiesta.

Η παράδοση συνεχίζεται με το νέο Ford Focus που θα προαχθεί σε παγκόσμιο αυτοκινήτου τουρισμού μέσα από τη συνεργασία των ιδιωτικών αγωνιστικών ομάδων με το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρίας.

«Έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον από την παγκόσμια αγωνιστική κοινότητα για το νέο Focus το οποίο έχει όλα τα προσόντα για παγκόσμιο αυτοκίνητο τουρισμού» δήλωσε ο Jost Capito, Διευθυντής του τμήματος Global Performance Vehicles & Motorsports Business Development. «Επιπλέον, η συνεργασία μας με ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες διασφαλίζει ότι το Focus θα έχει την απαιτούμενη υποστήριξη για να αγωνίζεται και να κερδίζει».

Η πρώτη αγωνιστική του εμφάνιση προγραμματίζεται στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού 2011. Σε όλο τον κόσμο, το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα μπορεί να τρέχει σε πολλά εθνικά και περιφερειακά Πρωταθλήματα όπως το Κινεζικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού και οι 24ωροι αγώνες αντοχής, π.χ. ο κλασικός 24ωρος αγώνας του Nürburgring στη Γερμανία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...