Το νέο Focus ετοιμάζεται για τις πίστες

Πρώτη εμφάνιση στο BTCC

  • -
  • -

Το νέο Focus θα αποτελέσει τον εκπρόσωπο της Ford στους αγώνες αυτοκινήτων τουρισμού σε όλο τον κόσμο, με την πρώτη του εμφάνιση να προγραμματίζεται για το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (BTCC) το 2011. Η Ford θα αναλάβει το συντονισμό και την τεχνική υποστήριξη των ιδιωτικών αγωνιστικών ομάδων σε όλο τον κόσμο με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού αγωνιστικού αυτοκινήτου, ικανού να προσαρμόζεται στις κύριες κατηγορίες σε διεθνές  επίπεδο. Από το νέο Touring Car θα προκύψουν πολύτιμα στοιχεία που θα αξιοποιηθούν στο επόμενο Focus ST, το οποίο ήδη εξελίσσεται και προγραμματίζεται να λανσαριστεί στην αγορά το 2012.

Αυτή η στρατηγική κίνηση ανακοινώθηκε στην Έκθεση Speciality Equipment Manufacturers Association (SEMA) 2010 στο Las Vegas. Όπως δήλωσε ο Jost Capito, Διευθυντής του τμήματος Global Performance Vehicles & Motorsports Business Development, “Έχει εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον από την παγκόσμια αγωνιστική κοινότητα για το νέο Focus το οποίο έχει όλα τα προσόντα για παγκόσμιο αυτοκίνητο τουρισμού. Επιπλέον, η συνεργασία μας με ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες διασφαλίζει ότι το Focus θα έχει την απαιτούμενη υποστήριξη για να αγωνίζεται και να κερδίζει”.

Όπως το νέο Focus ST δρόμου, το παγκόσμιο αγωνιστικό Focus υιοθετεί τεχνολογία κινητήρα Ford EcoBoost™. Οι ιδιωτικές αγωνιστικές ομάδες βοηθούν τη Ford να εξελίξει κοινές τεχνικές προδιαγραφές για το αγωνιστικό Focus που θα συμμορφώνονται με τους κανονισμούς Super 2000 της FIA, ενώ θα μπορούν και να διευρύνονται.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...