Ελληνική συμμετοχή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ

Οι Δριβάκος - Μπαντέ στο Rally Internationale du Vallais με Honda Civic Type-R

  • -
  • -

Την πρώτη τους εμφάνιση σε αγώνα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ θα πραγματοποιήσει ο Δημήτρης Δριβάκος και η συνοδηγός του, Κατερίνα Μπαντέ, στο 51ο Rally Internationale du Vallais της Ελβετίας, οδηγώντας ένα Honda Civic Type–R. Υποστηρικτής της προσπάθειας του ελληνικού πληρώματος να συμμετάσχει σε επιλεγμένους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ (ERC) είναι ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ο οποίος διέθεσε ένα Civic Type-R. Το Type-R εξελίχθηκε στις προδιαγραφές της κατηγορίας R3, με την τεχνογνωσία των μηχανολόγων της Τεχνικής Διεύθυνσης της εταιρείας Γενική Αυτοκινήτων Α.Ε.Β.Ε., των μηχανικών της Honda JAS και με την οικονομική υποστήριξη της ιταλικής εταιρείας λιπαντικών ERG.

Το 51ο Rally Internationale du Vallais είναι ο 11ος και τελευταίος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ 2010 και πραγματοποιείται στην περιοχή Martigny της Νοτιοανατολικής Ελβετίας από τις 28-30 Οκτωβρίου 2010. Ο αγώνας με τις 19 ειδικές διαδρομές των 275 km θεωρείται από τους δυσκολότερους του πρωταθλήματος κυρίως εξαιτίας της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς (από 400 έως 1800 μέτρα) των ειδικών διαδρομών, που έχουν ως αποτέλεσμα τα πληρώματα να αντιμετωπίζουν μεγάλες κλιματολογικές αλλαγές με βροχή, ηλιο ακόμη και χιόνι. Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Δριβάκος, «Ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος αφού δεν γνωρίζεις τι καιρό θα συναντήσεις σε κάθε ειδική διαδρομή. Έχουμε κάνει αρκετές δοκιμές και νιώθω πολύ ικανοποιήμένος από την απόδοση αλλά και το στήσιμο του αυτοκινήτου που μας παραχώρησε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη

 

Honda Civic Type–R FN2 R3

Κινητήρας: Κ20Ζ4-4κύλινδος, 1998 cm3

Μεγ. Ισχύς: > 260 PS @ 8500 rpm

ECU: Efi Euro 4

Κιβώτιο Ταχυτήτων: Sadev σειριακό (6+1)

Διαφορικό: Μπλοκέ περιορισμένης ολίσθησης

Ανάρτηση: X-Treme Tech

Φρένα: Brembo 328/278, αεριζόμενα

Ελαστικά: Michelin

Αγωνιστική κατηγορία: A7/R3

Πρωτάθλημα: Intercontinental Rally Championship

Tο επιτελείο της Honda Team Εrg πλαισιώνεται και υποστηρίζεται από μια ομάδα έμπειρων μηχανικών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ιταλία (Jas Motorsports). Η ελληνική ομάδα αποτελείται από τους: Πάνο Κριτή, Θέμη Ζαρκάδα, Αυγερινό Φωτόπουλο, Σωτήρη Φωτόπουλο, Τάκη Αθανασιάδη, Πέτρο Βασιλείου, Σπύρο Λούτο, Ηρώ Μπιστολά και Θοδωρή Κρατημένο (γιατρός ομάδος).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...