Αudi Quattro S1 Vs Hλεκτρικό Rallycross 1.000 ίππων! Ποιος κέρδισε; (video)

Στο περιθώριο του Race of Champions, στη χιονισμένη πίστα βρέθηκαν αντιμέτωποι ο θρύλος του Gr.B και το ηλεκτρικό FC1-X των 1.000 ίππων. Δείτε ποιος επικράτησε

  • -
  • -

Ο Αγώνας των Πρωταθλητών (Race of Champions ή ROC) για το 2022 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Σουηδία, σε μία διπλή παράλληλη διαδρομή, φυσικά καλυμμένη με χιόνι και πάγο. Οι μάχες των κορυφαίων οδηγών του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποδείχθηκαν συναρπαστικές, προσφέροντας πλούσιο θέαμα στους θεατές, αλλά και όσους τις παρακολούθησαν από τους δέκτες τους. Ο Sebastien Loeb κατάφερε να κερδίσει το τρόπαιο για 4η φορά στην καριέρα του, ενώ η Νορβηγία με τους Petter και Oliver Solberg κατέκτησε τον τίτλο των Εθνών.

Όμως, εκτός από τις εντυπωσιακές αναμετρήσεις των οδηγών με μία σειρά από διαφορετικές κατασκευές, παρακολουθήσαμε και μία άκρως ενδιαφέρουσα μάχη, ανάμεσα στο… παρελθόν και το μέλλον των αγώνων αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, στην πίστα βρέθηκαν το θρυλικό Audi Quattro S1 της χρυσής εποχής του Gr.B και το αμιγώς ηλεκτρικό Nitro Rallycross FC1-X. Το γερμανικό «τέρας» των 600 ίππων εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Ράλι Αργεντινής το 1985 και μπορεί να μέτρησε μόλις μία νίκη στο θεσμό (Ράλι Σαν Ρέμο ’85), αλλά ήταν συνώνυμο του Gr. B. Η ωμή δύναμη, τα εντυπωσιακά αεροδυναμικά βοηθήματα και ο μοναδικός ήχος του 5κύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα του χάρισαν μία θέση στο πάνθεον των αγώνων Ράλι.

Δείτε ακόμη: Αυτό το Audi quattro S1 πωλήθηκε για 1,7 εκ. ευρώ!

Στην πίστα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του ’84 Stig Blomqvist επέστρεψε στο τιμόνι του S1 και βρέθηκε αντιμέτωπος με το FC1-X. Σύμφωνα με την εταιρεία που το κατασκεύασε είναι το ισχυρότερο αυτοκίνητο Rallycross που κατασκευάστηκε ποτέ, με ισχύ που αγγίζει τους 1.070 ίππους! Η ροπή υπολογίζεται στα 1.100 Nm, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι για το 0-100 απαιτούνται μόλις 1,4 sec! Όμως, πολλές φορές τα νούμερα δεν είναι αυτά που γράφουν ιστορία, και όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, το… προϊστορικό τέρας ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...