Γνωρίστε τον Έλληνα που θα λάβει μέρος στο Rally Dakar με μοτοσυκλέτα

Στις αρχές του 2022 θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να συμμετάσχει στο διασημότερο ράλι αντοχής του κόσμου.

  • -
  • -

Ονομάζεται Βασίλης Μπούδρος και στις 2 Ιανουαρίου 2022 θα βρεθεί στη γραμμή εκκίνησης του Rally Dakar. Θα αγωνιστεί στον πιο σκληρό και επικίνδυνο αγώνα του κόσμου με μια Husqvarna FR 450 Rally, έχοντας την υποστήριξη της Nomadas Adventure.

Ο φετινός αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 2-14 Ιανουαρίου στους αμμόλοφους της Σαουδικής Αραβίας. Οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μια επική περιπέτεια, καθώς καλούνται να διανύσουν περίπου 4.000km ειδικών διαδρομών και 2.000km απλής διαδρομής.

bourdos1

Ο Βασίλης ευελπιστεί να γίνει μόλις ο τρίτος Έλληνας αναβάτης στην ιστορία του θεσμού που θα δει τη σημαία τερματισμού, μετά τον Βασίλη Ορφανό (‘03, ‘05, ‘09) και τον Λουκά Γιαννακούλη (’03).

Ο πολύπειρος οδηγός κάνει λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, προετοιμάζεται σκληρά σε καθημερινή βάση ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και ανυπομονεί για ένα και μόνο πράγμα.

«Οι ώρες προετοιμασίας είναι αμέτρητες. Δουλεύω πολύ για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, κάνω ειδικές ασκήσεις ισορροπίας και φυσικά, κάνω ειδικό πρόγραμμα οδήγησης ώστε να μπορέσω να ανταπεξέλθω στο μακρύ πρόγραμμα του αγώνα.

»Συμμετείχα στα Ράλι Ανδαλουσίας και Μαρόκου για να δοκιμάσω κυρίως το σύστημα των checkpoints που χρησιμοποιείται και στο Ντακάρ και να κάνω τα λάθη που κάνει κάθε πρωτάρης χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Σίγουρα η εμπειρία αυτή θα είναι ανεκτίμητη στην προσπάθειά μου στο Ντακάρ όπου λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας τα λάθη δημιουργούν κούραση και απανωτά προβλήματα.

»Η πλοήγηση σε αυτό τον αγώνα είναι πολύ δύσκολη. Στους αμμόλοφους, χωρίς ευκρινή σημεία αναφοράς και με το άγχος και την κούραση του αγώνα να σε κυριεύουν, δε θέλει και πολύ για να τρελαθείς ψάχνοντας μπρος-πίσω κάτι ουσιαστικά αόρατο.

»Ανυπομονώ για τον τερματισμό. Το μόνο που σκέφτομαι, εκτός από τα οργανωτικά, είναι να καταφέρω να φτάσω στον τερματισμό», δήλωσε ο 37χρονος Έλληνας.

bourdos2

Η μοτοσυκλέτα που θα οδηγεί ο Μπούδρος είναι μια Husqvarna FR 450 Rally. Έτρεξε πρώτη φορά μαζί της στο Μαρόκο και εντυπωσιάστηκε. Πρόκειται για καθαρά αγωνιστική μηχανή, σχεδιασμένη αποκλειστικά γι’ αυτού του είδους τους αγώνες. Φυσικά, την έχει αγοράσει.

Όσο για το τι θα κουβαλά μαζί του τις μέρες του αγώνα; Ο Βασίλης απαντά:

«Φαγητό, νερό, ρούχα, χρήματα και κινητό. Αυτές τις μέρες προσπαθούμε να δούμε πόσες θερμίδες καίω σε μια αγωνιστική ημέρα. Υπολογίζουμε πως θα πρέπει να αναπληρώνω κάθε μέρα περίπου 4.000- 5.000 θερμίδες. Για το σκοπό αυτό θα έχω τζελ, ξηρούς καρπούς και ό,τι άλλο χρειάζεται. Σίγουρα τρία λίτρα νερό που είναι απαραίτητο και υποχρεωτικό βάσει κανονισμών, έξτρα ρούχα -σχεδόν χειμερινά- για τις πρώτες ώρες τις ημέρας που η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή καθώς επίσης χρήματα και κάρτα για τους ανεφοδιασμούς βενζίνης και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστεί».

Πηγή: Red Bull

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...