Ράλλυ Ακρόπολις: Θετικός ο αντίκτυπος - Δηλώσεις Αυγενάκη και Σταϊκούρα

Οι αριθμοί, οι δηλώσεις και οι δεσμεύσεις που ακούσαμε στο σημερινό συνέδριο «EKO Acropolis Rally FORUM 2021».

  • -
  • -

Στα εντυπωσιακά αποτελέσματα του οικονομικού και κοινωνικού αποτυπώματος της διοργάνωσης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, τα οποία μετρήθηκαν για πρώτη φορά από δύο έρευνες, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της Κάπα Research, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην έναρξη του Συνεδρίου «ΕΚΟ Ακρόπολις Ράλλυ FORUM».

Μεταξύ άλλων, λίγο πριν παρουσιαστούν αναλυτικά οι έρευνες αποκάλυψε ότι:

  • ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αναδείχθηκε σε 4ο πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα μας, μετά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και τον στίβο,
  • 9 στους 10 Έλληνες υποστηρίζουν την ανάληψη διεθνών αθλητικών διοργανώσεων από τη χώρα μας,
  • 7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν στην αξιοποίηση εμβληματικών και κεντρικών σημείων των ελληνικών πόλεων σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις με στόχο τη διεθνή προβολή τους,
  • Το Ράλλυ Ακρόπολις γνώρισε ιστορικά υψηλά αποδοχής από τους Έλληνες φίλους του σπορ, με 7 στους 10 Έλληνες να έχουν παρακολουθήσει μέρος του αγώνα από τηλεόραση και διαδίκτυο, με 25.000 θεατές στο Σύνταγμα την πρώτη ημέρα, με 300.000 θεατές στα ελληνικά βουνά, όπου έγινε κυριολεκτικά το αδιαχώρητο,
  • Το 70% του προϋπολογισμού του αγώνα προέρχεται από χορηγίες για διαφημιστική προβολή,
  • Η αξία της τηλεοπτικής προβολής, μόνο από το κανάλι της COSMOTE TV, αποτιμάται σε 3.8 εκ. €
  • Η συνολικές δαπάνες διαμονής/μετακίνησης/σίτισης άγγιξαν τα 20 εκ. ευρώ και, μάλιστα, σε συνθήκες πανδημίας.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, πως «δεν υπάρχει τίποτα πιο υγιές και τίποτα πιο αποτελεσματικό για τη διαρκή αυτοβελτίωση, από την αποτίμηση και τον απολογισμό. Μετρήσαμε το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα του EKO Ράλλυ Ακρόπολις, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και σκιαγραφούν το ευοίωνο μέλλον του» και υπογράμμισε «στόχος μας ήταν και παραμένει να δώσουμε υπεραξία στο κάθε ευρώ. Διότι αυτό ακριβώς είναι το μέτρο της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας στη δημόσια διοίκηση».

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε, επιπλέον, ότι «η διοργάνωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επιτυγχάνει ταυτόχρονα πολλούς και διαφορετικούς στρατηγικούς στόχους της Πολιτείας. Και αυτή είναι και παραμένει η φιλοσοφία και η πολιτική μας, δηλαδή η προσέλκυση μεγάλων διεθνών διοργανώσεων, διότι παρέχουν ένα υψηλότατου επιπέδου αθλητικό προϊόν στο ελληνικό και διεθνές, αθλητικό και όχι μόνο, κοινό».

«Επιτυγχάνεται τεράστια προβολή, ανυπολόγιστης αξίας και πολυδιάστατης μορφής της χώρας και των τοπικών κοινωνιών σε ένα παγκόσμιο κοινό εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων. Προσφέρουν άμεσα και σημαντικότατα οικονομικά οφέλη εκατομμυρίων ευρώ στις τοπικές κοινωνίες και τέλος, καθιστούν την Ελλάδα γενικά, και τις τοπικές κοινωνίες ειδικά, τουριστικούς προορισμούς για το διεθνές κοινό, τόσο σε επίπεδο γενικού τουρισμού, όσο και σε επίπεδο αθλοτουρισμού».

Παράλληλα, ο κ. Αυγενάκης, σημείωσε ότι «ένα σημαντικό κλειδί για την επιτυχία είναι η αυτοπεποίθηση. Και ένα σημαντικό κλειδί για την αυτοπεποίθηση είναι η προετοιμασία. Η χώρα διαθέτει πια την αυτοπεποίθηση, τη σιγουριά, την ελπίδα και τη γνώση! Και σήμερα, αναλύοντας όλα αυτά τα πολύ χρήσιμα δεδομένα, ξεκινάει η προετοιμασία. Είναι η αφετηρία για ακόμη πιο επιτυχημένες διοργανώσεις, είναι η αφετηρία για μια νέα περίοδο στο ελληνικό motorsport, είναι η αφετηρία για το μέλλον».

Παράλληλα, στο συνέδριο παρευρέθηκε και ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος μίλησε για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης και από την δική του σκοπιά, ενώ δεν παρέλειψε το γεγονός πως η διοργάνωση της επόμενης χρονιάς θα αποτελέσει την 70η επέτειο του εθνικού μας αγώνα. Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του κ. Αυγενάκη εδώ. και την ομιλία του κ. Σταϊκούρα εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...