4η συνεχόμενη νίκη για την Toyota στο Le Mans

Η νέα κατηγορία Hypercar δεν αποτέλεσε εμπόδιο στο σερί της ιαπωνικής ομάδας

  • -
  • -

Η Toyota κατέκτησε την νίκη για 4η συνεχόμενη χρονιά στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, ο οποίος πραγματοποιείται για 89η φορά. Παράλληλα το συγκεκριμένο επίτευγμα αποτελεί και την πρώτη νίκη στην ιστορία της νεοσύστατης κατηγορίας Hypercar, με το GR010 Hybrid να είναι το νικητήριο όχημα. Το πλήρωμα του οχήματος No.7, με οδηγούς τους Mike Conway, Kamui Kobayashi και Jose Maria Lopez, πέρασε πρώτο την γραμμή τερματισμού, μετά από 3 συνεχόμενα έτη στην δεύτερη θέση. Η δεύτερη Toyota με τον αριθμό 8 και τους Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima και Brendon Hartley πίσω απ’ το τιμόνι ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε η Alpine A480-Gibson των Andre Negrao, Nicolas Lapierrem και Matthieu Vaxiviere.

hypercar

Αμέσως έξω από την τριάδα ήταν τα δύο αγωνιστικά αμερικανικής καταγωγής, Glickenhaus 007 LMH, με το πλήρωμα των Pipo Derani, Franck Maulleux και Olivier Pla, στην τέταρτη θέση και τους Ryan Briscoe, Richard Westbrook και Romain Dumas να ακολουθούν.

lmp2

Στην κατηγορία LMP2, με 25 πληρώματα να συμμετέχουν, το αυτοκίνητο της Team WRT με τον αριθμό 31 και οδηγούς τους Robin Frijns, Ferdinand Habsburg, και Charles Milesi πήρε την νίκη, ενώ πιο κάτω στα οχήματα των κατηγοριών LM GTE Pro και GTE Am, οι Ferrari 488 GTE Evo θριάμβευσαν με τις ομάδες AF Corse Ferrari και AF Corse αντίστοιχα να παίρνουν την νίκη.

ferrari

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...