Στο Ράλι Ακρόπολις ο τελικός του eSports WRC

Ο μεγάλος τελικός με έπαθλο ένα Toyota GR Yaris θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο του Ράλλυ Ακρόπολις

  • -
  • -

Το Πρωτάθλημα eSports WRC είναι ένα από τα πλέον γνωστά για τους φίλους των online simulator games. Κάθε χρόνο χιλιάδες συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρους στο θεσμό εικονικών αγώνων, οι οποίοι και δίνουν τις δικές τους μάχες μέσα από το επίσημο παιχνίδι του WRC. Φέτος, ο μεγάλος τελικός του Πρωταθλήματος που τρέχει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που διανύουμε, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ. Μόλις οκτώ συμμετέχοντες θα προκριθούν στον τελικό, ο οποίος και πραγματοποιείται με την φυσική τους παρουσία στο χώρο και μεγάλο έπαθλο ένα Toyota GR Yaris!



Η επιλογή της χώρας για αυτήν τη διοργάνωση δεν είναι τυχαία. Η ελληνική πολιτεία και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το πέμπτο σε σειρά της αθλητικής μεταρρύθμισης, βάζει επίσημα στον αθλητικό χάρτη τον ηλεκτρονικό αθλητισμό (e-sports). Μάλιστα, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνωρίζει σε νομοθετικό κείμενο το συγκεκριμένο είδος, δίνοντας τη δυνατότητα στα νόμιμα και ενεργά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να συστήσουν τμήματα ηλεκτρονικού αθλητισμού, ενώ για τις ιδιωτικές εταιρείες προβλέπεται να συστήσουν σωματεία σύμφωνα με τη νομοθεσία, με στόχο την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού αθλητισμού. Τέλος, προβλέπεται η δημιουργία Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού, με τη συμμετοχή μίνιμουμ αριθμών σωματείων, με γνώμονα την ανάπτυξη του είδους.

Παράλληλα με την απόφαση διεξαγωγής του τελικού eSports WRC στη χώρα μας, οι διοργανωτές δίνουν wildcard στην Ελλάδα και στην Κύπρο για μία θέση μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου! Ο νικητής θα προκύψει από τους οκτώ ταχύτερους μεταξύ των παικτών των δύο χωρών που θα αγωνιστούν στους γύρους της Κένυας (24-26 Ιουλίου), της Πορτογαλίας (29-31 Ιουλίου) και της Ιαπωνίας (23-25 Αυγούστου), οι οποίοι το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου θα αναμετρηθούν στο Ποδηλατοδρόμιο, στον ελληνικό τελικό, το Acropolis Rally21 eSports presented by Kotsovolos, που επίσης υποστηρίζεται από την Cosmote.



Αξίζει να αναφερθεί πως εκτός από τη διασκέδαση και το καθαρά διαγωνιστικό μέρος, τα e-motorsports αναγνωρίζονται από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ως ένα μέσο ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός να καταστεί πιο προσβάσιμος σε περισσότερους ανθρώπους. Τη μεγαλύτερη απόδειξη στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί η αναγνώριση της πιστότητας του eSports WRC από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Η FIA, όντας σε διαρκή αναζήτηση ταλέντων, «τρέχει» την καμπάνια FIA Rally Star, που χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα για την αξιολόγηση και την ανάδειξη νέων οδηγών, ηλικίας 17 έως 26 ετών, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους μελλοντικούς Παγκόσμιους Πρωταθλητές Ράλλυ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...