Μπορείς να μαντέψεις πόσο χρονών είναι ο γηραιότερος οδηγός που τρέχει στο φετινό Rally Safari;

Σπάει το προηγούμενο ρεκόρ κατά σχεδόν 10 χρόνια

  • -
  • -

Ένα ασυνήθιστο ρεκόρ έσπασε αυτές τις μέρες ο τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης Sobieslaw Zasada, ο οποίος με την εκκίνηση του στο Rally Safari – το οποίο επέστρεψε στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι μετά από απουσία 19 χρόνων – έγινε ο γηραιότερος συμμετέχον στην ιστορία του θεσμού. Η ηλικία αυτού; 91 ετών παρακαλώ! Ναι καλά ακούσατε, ο Πολωνός οδηγός, που έχει να συμμετέχει σε επίσημο αγώνα 24 ολόκληρα χρόνια, από το Safari του ’97, επιστρέφει, και μάλιστα πίσω από το τιμόνι μοντέλου που ανήκει στην νεότερη κατηγορία αγωνιστικών, ενός Ford Fiesta Rally3.

oldest-rally-driver-2

O 5 φορές Πρωταθλητής Πολωνίας και 3 φορές Πρωταθλητής Ευρώπης (1966, 1967, 1971) έχει εκκινήσει συνολικά σε 6 αγώνες που αποτελούσαν μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με το κορυφαίο αποτέλεσμα να είναι μία 6η θέση γενικής στο Safari του 1978 με μία Mercedes-Benz 280E. Η πρώτη του συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα ήρθε το μακρινό 1969!

Στην κατηγορία RC3, στην οποία συμμετέχει έχει απέναντι του τρεις Κενυάτες οδηγούς, ενώ ο ανιψιός του Daniel Chwist, ετών 38, συμμετέχει στην κατηγορία RC2 με ένα Ford Fiesta Rally2.

Με την συμμετοχή του στον εξαντλητικό αυτό αγώνα, ο Zasada σπάει το προηγούμενο ρεκόρ ηλικίας το οποίο κατείχε ο Νορβηγός, Leif Vold-Johansen από το Rally Monte Carlo του 1994. Ο Leif συμμετείχε σε ηλικία 82-83 ετών (Το ράλι συνέπεσε με τα γενέθλια του) με ένα Volkswagen Golf GTI 16v αλλά δυστυχώς εγκατέλειψε.

oldest-rally-driver-3

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...