Πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου θα φυτεύει ένα δέντρο για κάθε νίκη του

Φέτος θα τρέξει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι (ERC)

  • -
  • -

Ο Yoann Bonato, 3 φορές Πρωταθλητής Ράλι Γαλλίας, ετοιμάζεται να λάβει μέρος στην φετινή σεζόν του Πρωταθλήματος ERC (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι), αλλά και του Γαλλικού Πρωταθλήματος, με ένα Citroen C3 κατηγορίας Rally2. Κατά την διάρκεια των 8 γύρων του Ευρωπαϊκού και των 9 του Γαλλικού, ο Γάλλος οδηγός θέλει να κάνει μία προσπάθεια να βοηθήσει το περιβάλλον μέσω των επιδόσεων του.

Πιο συγκεκριμένα, λάνσαρε το πρόγραμμα 1 Victoire = 1 Arbre, μέσω του οποίου δεσμεύεται πως για κάθε νίκη που θα παίρνει στις ειδικές διαδρομές του κάθε αγώνα, θα φυτεύει και από ένα δέντρο. Αυτό σύμφωνα με πολλούς θα μπορούσε να μεταφραστεί και σε ένα νέο μικρό δάσος το οποίο περιμένει να δημιουργηθεί, μιας και ο Bonato στο νικητήριο Πρωτάθλημα του 2018 για παράδειγμα, δεν κέρδισε ούτε 5 ,ούτε 10, ούτε 20 ειδικές διαδρομές αλλά 50!

Αν και ο οδηγός παραδέχεται πως τα μηχανοκίνητα σπορ προκαλούν μόλυνση στο περιβάλλον, δεν παρέλειψε να επισημάνει όμως πως και άλλα σπορ, φαινομενικά «άκακα» προκαλούν παρόμοια ή και μεγαλύτερα επίπεδα μόλυνσης. Παράλληλα, ο κόσμος των αγώνων αυτοκινήτου αποτελεί ένα «εργαστήριο πειραμάτων για τα αυτοκίνητα παραγωγής του αύριο».

Γι’ αυτό το λόγο, ένα πρόγραμμα σαν αυτό είναι ευκαιρία ώστε να καταρριφθούν ορισμένες προκαταλήψεις γύρω από τον κόσμου του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και να βελτιωθεί η εικόνα του τόσο στα μάτια αυτών που κρίνουν, αλλά και στων θεατών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...