Ράλι Ακρόπολις: Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός του εθνικού μας αγώνα

Μπορεί η θέση του Ράλι Ακρόπολις να μην είναι εξασφαλισμένη για φέτος, αλλά η οργανωτική επιτροπή του αγώνα προχωράει στη σχεδίαση του

  • -
  • -

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αλλά με δεδομένες τις αντιξοότητες που υφίστανται λόγω κορονοϊού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη αδυναμία της Σουηδίας να οργανώσει το δεύτερο γύρο του θεσμού, με αποτέλεσμα ο promoter να επιστρατεύσει το Ράλι Lapland στη θέση του σουηδικού αγώνα. Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα, αφού όπως όλα δείχνουν είναι πολύ πιθανό κι άλλοι αγώνες που έχουν αναπληρωματικό ρόλο να πάρουν το πράσινο φως διοργάνωσης ενός γύρου. Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα, με το Ακρόπολις να συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο οι εργασίες από την πλευρά της οργανωτικής επιτροπής είναι συνεχείς, με την ομάδα να εργάζεται πυρετωδώς ετοιμάζοντας το σχετικό φάκελο με τη σχεδίαση του αγώνα.  

Ήδη, οι ενδιαφερόμενες Περιφέρειες έχουν ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις προκειμένου να διεκδικήσουν την φιλοξενία του εθνικού μας αγώνα, ενώ η επιτροπή έχει κάνει αναγνωρίσεις στις περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου βρίσκοντας τις ειδικές διαδρομές και προχωρώντας με τη σχεδίαση του αγώνα. Ο σχετικός φάκελος θα σταλεί προς έγκριση στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, έτσι ώστε η χώρα μας να είναι έτοιμη να διοργανώσει τον αγώνα σε περίπτωση που της ζητηθεί. Σημειώστε, ότι στην τελική απόφαση βαρύνουσα σημασία θα έχει η άποψη των ανθρώπων της FIAκαι του Promoter του WRC, οι οποίοι και αναμένονται σύντομα στη χώρα μας. Πάντως, οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι πως οι «Θεοί» του WRC θα επισκεφτούν τη χώρα μας τη χρονιά που διανύουμε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...