Ρεκόρ νικών από τον Ogier στο Μόντε Κάρλο [Video]

Ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής σπάει το ρεκόρ του Loeb

  • -
  • -

Με το δεξί φαίνεται να μπήκε ο νέος χρόνος για τον περσινό Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ράλι, Sebasten Ogier, καθώς κέρδισε τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στο Μόντε Κάρλο για 8η χρονιά, σπάζοντας παράλληλα το ρεκόρ του Sebastien Loeb, ο οποίος μετρούσε 7 νίκες στον συγκεκριμένο αγώνα. Μάλιστα, μαζί με αυτήν την νίκη ο Γάλλος έφτασε τις 50 συνολικά, στο θεσμό του WRC.

Στο βάθρο τον συνόδευσαν οι Elfyn Evans με Toyota και Thierry Neuville με Hyundai. Τα δύο Toyota στο βάθρο, σε συνδυασμό με την τέταρτη θέση του νεαρού, Kalle Rovanpera, επίσης με Toyota, έδωσαν την ευκαιρία στον νέο αρχηγό της ομάδας, Jari Matti Latvala, να πανηγυρίσει την μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών από όλες τις ομάδες.

Με τον Thierry Neuville να πρέπει να σηκώσει όλο το βάρος της προσπάθειας της Hyundai, καθώς ο Tanak εγκατέλειψε, παρά το γεγονός ότι είχε και καινούργιο συνοδηγό, τον Martijn Wydaeghe, ο Βέλγος τα κατάφερε περίφημα. Ο Kalle Rovanpera που μπορεί και να τερμάτιζε τρίτος αν δεν είχε ένα κλατάρισμα στο ξεκίνημα της τρίτης ημέρας του αγώνα.

Στην 5η θέση τερμάτισαν οι Dani Sordo και Carlos Del Barrio, εμπρός από τον  Takamoto Katsuta, ενώ στην 7η θέση της γενικής κατάταξης και πρώτος στην κατηγορία Rally2 τερμάτισε ο  Andreas Mikkelsen με Skoda Fabia.

Επόμενος αγώνας του WRC, σε ένα μήνα, στις 26-28 Φεβρουαρίου με το νέο στο θεσμό ράλι Arctic Φινλανδίας, στην περιοχή του Ροβανιέμι. Ο αγώνας αυτό αντικαθιστά το ράλι Σουηδίας που ακυρώθηκε.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...