Preview Ράλι Φιλανδίας

Διήμερος αγώνας

  • -
  • -

Το Ράλι Φιλανδίας είναι ο ταχύτερος γύρος του πρωταθλήματος με 310.05km αγωνιστικά χιλιόμετρα σε μία διαδρομή ανάμεσα στις λίμνες και τα δάση της κεντρικής Φιλανδίας. Οι  ταχύτητες είναι εξωφρενικές και δεν θα υπάρχει περιθώριο για το παραμικρό λάθος. Το ράλι γιορτάζει την 60ή του επέτειο κι έχει πάλι τη βάση του στην πόλη Jyväskylä.

Οι διοργανωτές εκμεταλλεύτηκαν τους νέους κανονισμούς για το 2010 προκειμένου να συμπιέσουν όλη τη δράση σε δύο μόλις σκέλη.  Έτσι, ενώ η συνολική απόσταση είναι μικρότερη από τους άλλους γύρους του WRC, οι οδηγοί περνούν σχεδόν 15 ώρες πίσω από το τιμόνι την Παρασκευή και 14 ώρες το Σάββατο. Aυτό σημαίνει ότι η αντοχή και η ταχύτητα θα είναι οι καθοριστικοί παράγοντες που θα κρίνουν και το αποτέλεσμα.

Μόνον επτά μη Φιλανδοί έχουν κερδίσει στα 59 χρόνια του ράλι ενώ το Ράλι Φιλανδίας έχει φιλοξενήσει πέντε από τους έξι ταχύτερους αγώνες στην ιστορία του WRC, με τον αγώνα του 2005 να κατατάσσεται πρώτος στη λίστα των ταχύτερων ράλι όλων των εποχών, με μία εκπληκτική μέση ταχύτητα 122.86km/h.

Το ράλι προσφέρει ένα μίγμα σκληρών, φαρδιών και γρήγορων δρόμων σε συνδυασμό με στενότερες, πιο τεχνικές ειδικές διαδρομές. Οι δρόμοι είναι λείοι και δεν καταπονούν το αυτοκίνητο ωστόσο η υψηλές ταχύτητες και τα φοβερά άλματα συχνά κρύβουν στροφές, επομένως η ακρίβεια και ανάγνωση των σημειώσεων πρέπει να είναι άριστη.

Διαδρομή Ράλι

Ενώ η δομή του ράλι έχει αλλάξει δραστικά, οι περισσότεροι δρόμοι θα είναι γνώριμοι στους οδηγούς. Υπάρχει μία νέα ειδική, η Sirkkamäki (6.45km) την Παρασκευή, και μικρά τμήματα αλλού που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν αλλά τα υπόλοιπα 310.05km της διαδρομής έχουν επαναληφθεί τα τελευταία χρόνια. Το service park επιστρέφει στη δημοφιλή εκθεσιακή περιοχή  Paviljonki στο Jyväskylä. Η παραδοσιακή υπερειδική την Πέμπτη το βράδυ στον ιππόδρομο του Killeri έχει αντικατασταθεί από μία ειδική στο δάσος, στα όρια της πόλης Jyväskylä και χρησιμοποιείται τμήμα από μια πίστα αλμάτων χειμερινού σκι. Οι οδηγοί θα τρέξουν σε 19 ειδικές διαδρομές συνολικής απόστασης 1307,87km.

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...