SuperCharge, ένας νέος θεσμός αγώνων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Γιατί φιλοδοξεί να διαμορφώσει το μέλλον στο μηχανοκίνητο αθλητισμό

  • -
  • -
Tο Supercharge είναι μια ολοκαίνουργια κατηγορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό που βασίζεται σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα crossover και ισχυρίζεται ότι θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του μέλλοντος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η έναρξη είναι προγραμματισμένη να γίνει το 2022, στοχεύοντας σε 8 αγώνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, σε πόλεις της Ασίας, της Ευρώπης αλλά και των ΗΠΑ.

«Το Μotorsport βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι» λέει ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Supercharge Rob Armstrong.«Mε πολλές χώρες και πόλεις να ανακοινώνουν ήδη σχέδια για την απαγόρευση αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης τα επόμενα χρόνια, η ανάγκη για αγώνες αποκλειστικά με ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Έχουμε σχεδιάσει προσεχτικά το Supercharge λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές αλλαγές εξετάζοντας τις ανάγκες των αυτοκινητοβιομηχανιών. Το Supercharge μεταφέρει τον μηχανοκίνητο αθλητισμό σε μία νέα αρένα και ανυπομονούμε να δούμε τον αντίκτυπο που θα έχει στο κοινό.»

Ο προγραμματισμός και η ανάπτυξη του Supercharge τους τελευταίους 18 μήνες έχει γίνει πολύ προσεχτικά για να διασφαλιστεί ότι είναι οικονομικά αποδεκτό και ότι ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις. Ταυτόχρονα προσφέρει σαφή τεχνικά και εμπορικά οφέλη για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Η ιδέα θα προσελκύσει νέο κοινό για ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και θα δώσει στους κατασκευαστές το περιθώριο να αναπτύξουν, να δοκιμάσουν καινοτομίες στην τεχνολογία μπαταριών στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

supercharge 2

Ως μια σειρά εστιασμένη στον κατασκευαστή, το Supercharge βασίζεται σε αυτοκίνητα που το κοινό μπορεί ή θα μπορεί να αγοράσει. Ωστόσο, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα Supercharge, με όνομα SC01, θα προσφέρουν εκπληκτική απόδοση. Με παρόμοια επιτάχυνση με ένα αυτοκίνητο της Φόρμουλα 1, θα υιοθετήσουν ένα ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης στον μπροστινό άξονα και ένα στον πίσω δημιουργώντας μέγιστη ισχύ από την μπαταρία 500kW(ισοδύναμη με 670bhp) με επιτάχυνση από 0-100 σε 2,5 περίπου δευτερόλεπτα.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...