“Πάρτι” θα κάνει ο κορονοϊός στο Grand Prix της Formula 1 στην Τουρκία

Δείτε πόσα εισιτήρια… έκαναν φτερά μέσα σε 6 ώρες

  • -
  • -

Αγώνα για πρώτη φορά μετά το 2011 θα φιλοξενήσει η Τουρκία, η οποία επιστρέφει… δυναμικά στον «χάρτη» της Formula 1.

Το τουρκικό Grand Prix θα διεξαχθεί στις 15 Νοεμβρίου στη φαραωνικών διαστάσεων πίστα Intercity Instanbul Park της Κωνσταντινούπολης, η χωρητικότητα της οποίας είναι 220.000 θεατές.

Όπως, μάλιστα, έχει γνωστοποιηθεί από επίσημα χείλη, ο κορονοϊός δεν θα επιφέρει το… κλείσιμο των θυρών. Αντιθέτως,  οι διοργανωτές εκτιμούν πως θα προσέλθουν 100.000 άνθρωποι.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ FORMULA 1

Το ανωτέρω νούμερο, μόνο… ουτοπικό δεν μπορεί να κριθεί, πόσω μάλλον από τη στιγμή που ξεπουληθήθηκαν 40.000 εισιτήρια, στις μόλις πρώτες έξι ώρες έκδοσής τους.

Είναι ευλογοφανές πως μια τόσο μαζική μάζωξη θα εγκυμονούσε μεγάλους κινδύνους για τη διασπορά του κορονοϊού, γεγονός που έχει οδηγήσει στα… κάγκελα πολλούς επιδημιολόγους.

Καθοριστικό ρόλο στο γεγονός πως τα «μαγικά χαρτάκια» κάνουν φτερά διαδραματίζει η τιμή τους η οποία αντιστοιχεί σε 30 τουρκικές λίρες ( 3 ευρώ) ανά μονάδα.

«Υπό κανονικές συνθήκες προγραμματίζαμε να γεμίσουμε τις κερκίδες με 220.000 θέσεις, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό λόγω COVID-19. Είμαστε ιδιαίτερα παθιασμένοι και ενθουσιασμένοι για αυτό το άθλημα (σ.σ. F1) και μπορούμε να το διοργανώσουμε με επιτυχία. Όπως όμως γνωρίζετε υπάρχει ο COVID-19. Ως εκ τούτου, ευελπιστούμε να προσελκύσουμε 100.000 ανθρώπους», δήλωσε ο επικεφαλής του Instabul Park, Vural Ak.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...