Τι παίζει με τα ελαστικά του WTCR;

Τα ελαστικά που φορούν τα αγωνιστικά Alfa Romeo, Audi, Hyundai, Honda, CUPRA, Lynk & Co και Renault

  • -
  • -

Αποκλειστικός Προμηθευτής Ελαστικών και Επίσημος Συνεργάτης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Touring CAR (WTCR) ορίστηκε η Goodyear.

Η σεζόν του WTCR θα εκκινήσει με τον Αγώνα του Βελγίου, που περιλαμβάνει δύο αγώνες στο Circuit του Zolder, αυτό το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Σεπτεμβρίου.

Μετά την πίστα του Zolder, οι ομάδες θα επισκεφθούν το Nürburgring της Γερμανίας, για αγώνες 25,4 χλμ. στο απαιτητικό Nordschleife. Στη συνέχεια θα αγωνιστούν στις πίστες Slovakiaring, της Σλοβακίας, στην Hungaroring, της Ουγγαρίας, στην Aragón της Ισπανίας και στην Adria, της Ιταλίας.

Οι δύο πρώτες διοργανώσεις θα αποτελούνται από δύο αγώνες σε κάθε πίστα, πριν αυξηθούν σε τρεις αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο από το Slovakiaring και μετά. Συνολικά οι έξι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μια περίοδο δύο μηνών που θα κορυφωθεί στις 14 & 15 Νοεμβρίου στην Andria.

Προδιαγραφές ελαστικών
Όλες οι Ομάδες του WTCR θα χρησιμοποιήσουν μια συγκεκριμένη προδιαγραφή αγωνιστικών ελαστικών Goodyear Eagle F1 SuperSport προσαρμοσμένα σε ξηρές συνθήκες και θα έχουν πρόσβαση σε μια μοναδική προδιαγραφή ελαστικού για υγρό οδόστρωμα.

Η απόφαση για τη χρήση ενός μόνο ευέλικτου slick ελαστικού, αντί για ένα σύνολο διαφορετικών ελαστικών, θεωρείται άκρως σημαντική για τη συνεργασία της Goodyear με την WTCR και την Eurosport Events. Οι αγώνες WTCR είναι flat-out δοκιμές, δίχως αλλαγές ελαστικών στα μέσα του αγώνα.

Ο Sebastian Trinks, Sales Account Manager, είναι ο υπεύθυνος της Goodyear για το WTCR και το PURE ETCR, τη σειρά αγώνων για αμιγώς ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα που επίσης προωθούνται από την Eurosport Events.

Ο Trinks εξηγεί τη λογική πίσω από την μια σε αριθμό προδιαγραφή ελαστικού: “Είναι σημαντικό να κάνουμε τα πάντα οικονομικά και προσιτά, συνεπώς η Goodyear έχει καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για να δημιουργήσει μια ευέλικτη γόμα ελαστικών που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα συνθηκών καθώς και διαφόρων τύπων αυτοκινήτων. Έχοντας μόνο μια προδιαγραφή ελαστικών, συν το μείγμα ελαστικού για συνθήκες βρεγμένου οδοστρώματος, αυτό μειώνει σημαντικά το κόστος και τον όγκο των φορτίων, το οποίο είναι μεγάλης σημασίας για μια παγκόσμια σειρά αγώνων, όπως το WTCR”.

“Για να δημιουργήσουμε το ευέλικτο μείγμα γόμας που έχουμε εδώ, έπρεπε να κρατήσουμε κατά νου τις μεταβαλλόμενες συνθήκες που επικρατούν στις πίστες WTCR. Παρόλο που δεν υπάρχουν circuit συνθηκών δρόμου στο ημερολόγιο του 2020, εμείς περιμένουμε να επιστρέψουν στις μελλοντικές σεζόν. Οι δρόμοι του Μαρακές, της Βίλα Ρεάλ, ή του Μακάο είναι εντελώς διαφορετικοί από τις πίστες αγώνων όπως το Zolder ή το Aragon και το Nürburgring και θέτουν ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο προκλήσεων. Επίσης, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε αυτοκίνητα στο WTCR. Με επτά κατασκευαστές όπως οι Hyundai, Honda, CUPRA, Lynk & Co, Audi, Renault και Alfa Romeo, χρειαζόμασταν να σχεδιάσουμε ένα ελαστικό που επιτρέπει σε κάθε ομάδα και σε κάθε οδηγό να μεγιστοποιήσει την απόδοση του αυτοκινήτου τους”.

Κάθε ομάδα θα έχει 16 ελαστικά στο Zolder και 12 στο Nürburgring. H κατανομή αυξάνεται ξανά σε 16 ελαστικά για τους υπόλοιπους γύρους με τρεις αγώνες ο καθένας. Από το Nürburgring και μετά οι ομάδες θα μπορούν να μεταφέρουν ελαστικά από τους προηγούμενους γύρους, εάν το επιθυμούν.

Εκτός από τη θέση του αποκλειστικού προμηθευτή ελαστικών, η Goodyear είναι επίσης υπερήφανος Επίσημος Συνεργάτης του WTCR. To γεγονός αυτό τονίζει τη σημασία που έχει το όλο πρόγραμμα για την Goodyear και παράλληλα εντάσσει τη μάρκα στην επιστροφή του διεθνούς αγωνιστικού γίγνεσθαι. Ξεκινώντας από φέτος, η Goodyear είναι επίσης και ο Αποκλειστικός Προμηθευτής ελαστικών για το PURE ETCR και το Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, φέρνοντας στη δικαιοδοσία της, τρεις από τις κορυφαίες παγκόσμιες σειρές αυτοκινήτων.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις ελαστικών δρόμου της σειράς Goodyear Eagle F1 Supersport οι οποίες περιλαμβάνουν υλικά που ταιριάζουν στις εκδόσεις ελαστικών δρόμου πολλών αυτοκινήτων WTCR, υπογραμμίζοντας την αυξημένη προσοχή της Goodyear στην εξαιρετικά υψηλή απόδοση (UHP) και στην εξαιρετικά υπερυψηλή αποδόση της αγοράς αυτοκινήτου (UUHP). 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...