Ανάβαση Pikes Peak: "Βασιλιάς" των υβριδικών το Acura NSX

Έσπασε το… υβριδικό ρεκόρ στην ιδιαίτερα απαιτητική ανάβαση του Pikes Peak

  • -
  • -

Την έκτη συνεχόμενη παρουσία της στο βάθρο του Pikes Peak International Hill Climb, ενός εκ των σπουδαιότερων αγώνων ανάβασης παγκοσμίως, εξασφάλισε η Acura (Honda), χάρη στην απόδοση του οδηγού James Robinson ο οποίος κατέλαβε την τρίτη θέση στην ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία Time Attack 1.

Ο Robinson, πίσω από το τιμόνι ενός NSX του 2019 πέτυχε χρόνο 10:01.913 βελτιώνοντας την προηγούμενη επίδοσή του (10:02.448) και πετυχαίνοντας ένα νέο ρεκόρ για τα αυτοκίνητα παραγωγής με υβριδικό κινητήριο σύνολο.


Παράλληλα, δύο αγωνιστικά Acura TLX του 2021 πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στον θεσμό “Race to the Clouds”, με φόντο το επικείμενο λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς του σπορ σεντάν.

Η ανάβαση του Pikes Peak παρείχε την ευκαιρία στους τεχνικούς να δοκιμάσουν τις τεχνολογίες των μοντέλων, αλλά και να εξετάσουν που απαιτούνται βελτιώσεις.

Σημειώνεται πως η αγωνιστική ομάδα της Acura στο Pikes Peak συγκροτείται από εθελοντές μηχανικούς που φέρουν την αρμοδιότητα για όλα τα σκέλη της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης των αυτοκινήτων, την προετοιμασία του αγώνα καθώς και την καθοδήγηση των αγωνιστικών προς τη γραμμή τερματισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...