Το Ford Fiesta στα X Games

Θα υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο του 2009

  • -
  • -

Το Fiesta επιστρέφει στους διάσημους αγώνες X Games που θα πραγματοποιηθούν 29 Ιουλίου – 1 Αυγούστου 2010 στο Los Angeles των ΗΠΑ, για να υπερασπιστεί το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο ντεμπούτο του το 2009. Ο Αμερικανός άσος Ken Block θα ηγηθεί της ομάδας των οδηγών στην οποία θα συμμετέχουν επίσης ο νικητής του χρυσού μεταλλίου των 2009 X Games, Kenny Brack, ο κάτοχος της τρίτης θέσης Tanner Foust και ο Brian Deegan με 10 μετάλλια στο ενεργητικό του.

Την προετοιμασία των αγωνιστικών Fiesta έχει αναλάβει η Σουηδική ομάδα Olsbergs Motor Sport Evolution, που είναι υπεύθυνη για τα αγωνιστικά προγράμματα πελατών της Ford σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Τα αυτοκίνητα θα βασίζονται στο επιτυχημένο επιβατικό Ford Fiesta, το οποίο έχει ξεπεράσει τις 830.000 μονάδες σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο - 730.000 στην Ευρώπη – από τον Οκτώβριο του 2008 που κυκλοφόρησε στην αγορά. Θυμίζουμε πως στο Fiesta θα βασιστεί και το νέο Ford Fiesta RS World Rally Car που θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC το 2011.

Φέτος, η κατηγορία ράλι των X Games θα περιλαμβάνει δύο αγώνες, τον Super Special που κέρδισε ο Brack το 2009, και ένα Ευρωπαϊκού στυλ rallycross όπου τέσσερα αυτοκίνητα θα ανταγωνίζονται ταυτόχρονα μεταξύ τους. Τα X Games που θεωρούνται ο απόλυτος θεσμός στα αθλήματα δράσης  σε όλο τον κόσμο, προσελκύουν αθλητές από όλο τον πλανήτη οι οποίοι αγωνίζονται σε διάφορα σπορ, όπως skateboarding, motocross, BMX και αγώνες ράλι.

Πάρτε μια ιδέα από το θέμα που προσφέρουν τα X Games, μαζί με μια μίνι συνέντευξη του Kenny Brack.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...