Green NCAP: Αυτό είναι το πιο «καθαρό» αυτοκίνητο βενζίνης

Οι τελευταίες αξιολογήσεις του Green NCAP αναδεικνύουν ένα δημοφιλές B-SUV ως το καθαρότερο βενζινοκίνητο αυτοκίνητο που δοκιμάστηκε.

  • -
  • -

Ο Green NCAP, ένας ανεξάρτητος οργανισμός που αξιολογεί τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των αυτοκινήτων, δημοσίευσε τις τελευταίες αξιολογήσεις του για έξι οχήματα, οι οποίες αφορούν τα νέα Nissan Ariya, Renault Austral, Volkswagen T-Roc, Volvo XC40, Ford Fiesta και Hyundai STARIA.

Το Volkswagen T-Roc και ο καθαρός αέρας

Οι δοκιμές αποκάλυψαν ότι το Volkswagen T-Roc πέτυχε τον υψηλότερο δείκτη καθαρού αέρα από όλα τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα που έχει αξιολογήσει μέχρι σήμερα, με βαθμολογία 7,7 στα 10. Το T-Roc έχασε τη βαθμολογία των 3 αστέρων λόγω των υψηλών τιμών κατανάλωσης καυσίμου, επιτυγχάνοντας Μέση Βαθμολογία 49%, οπότε αξιολογήθηκε συνολικά με 2,5 αστέρια.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ce3d4948c1fc3e012b8c7f79f46f8ef4.jpg

Πώς τα πήγαν τα υπόλοιπα μοντέλα που δοκίμασε ο Green NCAP;

Το Nissan Ariya ξεχωρίζει με την υψηλή αποδοτικότητα που πετυχαίνει, ειδικά κατά τη φόρτιση, επιτυγχάνοντας μέση βαθμολογία 96% και 5 αστέρια. Το Renault Austral E-Tech Full Hybrid 200, επωφελήθηκε από το υβριδικό σύστημα κίνησης που μειώνει την κατανάλωση σε αστικές και περιαστικές συνθήκες, λαμβάνοντας βαθμολογία 52% και 3 αστέρια. Το Volvo XC40, ένα ήπια υβριδικό SUV, σημείωσε χαμηλή βαθμολογία λόγω των σημαντικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, επιτυγχάνοντας βαθμολογία 41% και 2,5 αστέρια.

Δείτε ακόμα: Ποια μολύνουν λιγότερο μέχρι να... πεθάνουν: Τα ηλεκτρικά η τα υβριδικά;

Το Ford Fiesta σημείωσε καλές επιδόσεις όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση για συμβατικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο, αλλά τα συστήματά του για τον έλεγχο των εκπομπών ρύπων δυσκολεύτηκαν σε ορισμένες δοκιμές και έχασε βαθμούς στο κομμάτι των δοκιμών που αφορούσαν συνθήκες αυτοκινητόδρομου. Το Fiesta έλαβε βαθμολογία 42% και 2,5 αστέρια.

Αντίθετα, το Hyundai STARIA, ένα μεγάλο και βαρύ 7θέσιο van με κινητήρα ντίζελ 2,2 λίτρων, σημείωσε φτωχά αποτελέσματα στους δείκτες ενεργειακής απόδοσης και αερίων του θερμοκηπίου του Green NCAP και κρίθηκε ότι δε διέθετε αποτελεσματικό σύστημα περιορισμού των καυσαερίων, λαμβάνοντας μόνο 1 αστέρι και Βαθμολογία 19%.

greenncap-aprilios-2023

Πράσινη βαθμολογία από την πρώτη στιγμή, μέχρι την τελευταία

Το Green NCAP υπολόγισε επίσης τις τιμές της Ανάλυσης Κύκλου Ζωής (ΑΚΖ) των οχημάτων που δοκιμάστηκαν, παρέχοντας μια συνολική εικόνα των περιβαλλοντικών τους επιπτώσεων από την παραγωγή έως την απόρριψη. Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν την ανάγκη οι κατασκευαστές αυτοκινήτων να εστιάζουν όχι μόνο στις επιδόσεις των οχημάτων τους αλλά και στις περιβαλλοντικές επιπτώσεις τους καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...