Με KERS και κινητήρες Renault το 2011 η RBR

  • -
  • -

Στο Γερμανικό περιοδικό Sport Bild μίλησε ο σύμβουλος της Red Bull Racing Helmut Marko. Το σημείο που στάθηκε ήταν το θέμα του κινητήρα.

 

Είναι γνωστό ότι η Red Bull Racing είχε ενδιαφερθεί να πάρει πιο ισχυρό κινητήρα από αυτό της Renault. Ο πρώτος που είχε βάλει στο μάτι ήταν αυτός της Mercedes, αλλά δεν καρποφόρησε η προσπάθεια αυτή. Μετά κινήθηκε προς την μεριά της Toyota, με τις αποκλειστικές πληροφορίες του GoCar να αναφέρουν ότι υπήρχε πρόταση για 3ετές κλειστό συμβόλαιο από την πλευρά της Red Bull, αλλά οι άνθρωποι από την Κολωνία είχαν πάρει γραμμή ότι η F1 δεν ήταν πλέον στα πλάνα της Toyota και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσαν να δώσουν κινητήρες. «Από την στιγμή που οι κινητήρες της Mercedes, σύμφωνα με τα λεγόμενα των υπευθύνων τους, δεν μπορούν να δοθούν, θα παραμείνουμε στην συνεργασία μας με την Renault», είπε ο Marko, και έκλεισε το θέμα.

 

Πέραν τούτου όμως η Red Bull Racing θα κινηθεί και σε μια άλλη συνεργασία με την Renault, συγκεκριμένα αξιολογεί και το εάν θα χρησιμοποιήσει το σύστημα KERS της Γαλλικής εταιρίας. «Είτε θα χρησιμοποιήσουμε το υβριδικό σύστημα της Renault, είτε θα αγοράσουμε αυτό από έναν άλλο προμηθευτή όπως είναι η Magneti Marelli και θα το τροποποιήσουμε για να μας ταιριάξει», είπε ο Αυστριακός.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...