Audi: Τέλος από το DTM για να αφοσιωθεί στην ηλεκτρική Formula

Η φετινή σεζόν (αν διεξαχθεί) θα είναι η τελευταία στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού

  • -
  • -

Μετά από 23 τίτλους κατασκευαστών, 11 οδηγών και 114 νίκες, η Audi αποχωρεί στο τέλος του 2020 από το DTM. Η απόφαση είχε ληφθεί πριν την πανδημία του κορονοϊού, οι δραματικές όμως επιπτώσεις στο μηχανοκίνητο αθλητισμό έκαναν πιο εύκολη την ανακοίνωση εκ μέρους της γερμανικής εταιρείας. 

Πλέον η Audi θα επικεντρωθεί στη Formula E, όπου έχει συνεχή παρουσία από την έναρξη του θεσμού το 2014 και τις περισσότερες θέσεις στο βάθρο - συνολικά 41 - από κάθε άλλη ομάδα. 

«Η Formula E ταιριάζει ακριβώς με αυτό που κάνουμε για ένα μοντέλο Audi στο δρόμο. Από τις παλιές ημέρες της Auto Union, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί μεγάλο μέρος του DNA της μάρκας. Και συνεχίζεται, γιατί η Audi επιλέγει πάντα κατηγορίες αγώνων που επιτρέπουν τη μεταφορά τεχνολογίας από τους αγώνες στους δρόμους. Αν κοιτάξετε πίσω, στο καλοκαίρι της τέταρτης σεζόν: κερδίσαμε με περιπετειώδη και εμφατικό τρόπο τον τίτλο των ομάδων στη Νέα Υόρκη και δύο μήνες αργότερα, παρουσιάστηκε το e-tron, το πρώτο ηλεκτρικό Audi για το δρόμο, στο Σαν Φρανσίσκο. Δεν ακούγεται απίστευτο και συγκινητικό όλο αυτό; Η Formula Ε ταιριάζει απόλυτα στις ιστορίες που λέμε, αλλά και στις τεχνολογίες που αναπτύσσουμε», δήλωσε ο Allan McNish, επικεφαλής της ομάδας της Audi στη Formula E.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...