Ο δρόμος προς τον τίτλο (video)

Παρακολουθήστε το ταξίδι της Hyundai Motorsport προς το Έβερεστ του WRC και την κατάκτηση του τίτλου των Κατασκευαστών.

  • -
  • -

Οι κόποι και οι προσπάθειες έξι ετών ανταμείφθηκαν φέτος για τη Hyundai Motorsport. Το ταξίδι της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας στις ειδικές διαδρομές ξεκίνησε το 2014, δημιουργώντας μία ομάδα από το μηδέν. Η επένδυση ήταν τεράστια σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και στη δημιουργία εγκαταστάσεων, κατασκευάζοντας τα πάντα στο εσωτερικό της ομάδας. Ο βασικός στόχος της Hyundai όταν αποφάσισε την εμπλοκή της στο WRC ήταν να επικρατήσει επί της VW. Ο στόχος δεν επιτεύχθηκε, με τους Γερμανούς να κερδίζουν κατά κράτος, αλλά να αποχωρούν στο τέλος του 2016.

Όλοι περίμεναν ότι η Hyundai θα κέρδιζε με ευκολία τον τίτλο των Κατασκευαστών το 2017, αλλά στο τέλος κατέληξε να τον χάσει από την ιδιωτική M-Sport του Malcolm Wilson! Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Tommi Makinen έκανε «τσεκ ματ» στους Κορεάτες το 2018 φέρνοντας το Πρωτάθλημα στην Toyota.

Κάπως έτσι, φέτος η χρονιά έμοιαζε κρίσιμη για το μέλλον της Hyundai παίρνοντας δραστικές αποφάσεις. Το βασικότερο στοιχείο ήταν πως έδειξαν την πόρτα της εξόδου στο Michele Nandan και έδωσαν τα κλειδιά του Alzenau στον Andrea Adamo. Ο Ιταλός αποδείχθηκε η καλύτερη μεταγραφή της Hyundai και ουσιαστικά ο παράγοντας «Χ» που έφερε τον τίτλο στην Κορέα. Η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, το κίνητρο τους μηχανικούς, οι επιλογές του σε οδηγούς ανάλογα με τον αγώνα, αλλά και πολλές φορές η στρατηγική του, ήταν τα στοιχεία που πρόσφεραν στη Hyundai το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο τέλος της χρονιάς φρόντισε με το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του να κλείσει τον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Ott Tanak. Γεγονός που του εξασφαλίζει τον τίτλο του φαβορί για τα επόμενα χρόνια. Το επίσημο κανάλι του WRC για να γιορτάσει τον πρώτο τίτλο της Hyundai στο θεσμό, παρουσίασε ένα video με το δρόμο της ομάδας προς την κορυφή. Απολαύστε το!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...