Audi: “Κλείδωσε” τον τίτλο των κατασκευαστών προτού ολοκληρωθεί η σεζόν

O υπ’ αριθμόν 500 αγώνας του DTM εξελίχθηκε σε… μονόλογο για τη γερμανική μάρκα

  • -
  • -

Μετά την τριπλή επιτυχία το Σάββατο, ο 500ος DTM αγώνας της Κυριακής στο Lausitzring, έμελλε να εξελιχθεί σε έναν θρίαμβο για την Audi, καθώς και τα οχτώ αγωνιστικά Audi RS 5 DTM κατέλαβαν μία θέση μέσα στις πρώτες εννιά. Το σπουδαιότερο, ωστόσο, παράσημο για τη γερμανική μάρκα δεν είναι το παραπάνω, αλλά το γεγονός πως "κλείδωσε" τον τίτλο των κατασκευαστών χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η σεζόν.

Συγκεκριμένα, η Audi ευτύχησε να συλλέξει για δεύτερη φορά μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική χρονιά τους περισσότερους πόντους στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών, ενώ συνιστά τον πρώτο κατασκευαστή που κατάφερε να κυριαρχήσει και στους δύο αγώνες μέσα σε ένα σαββατοκύριακο.

«Πλέον, η Audi έχει κερδίσει τρία από τους τέσσερις τίτλους στην κατηγορία των κατασκευαστών του DTM», ανέφερε ο Επικεφαλής του Audi Motorsport, Dieter Gass. «Πρόκειται για μια δυναμική εμφάνιση η οποία αποτυπώνει το υψηλό επίπεδο στο οποίο κινείτο ολόκληρη η ομάδα για χρόνια. Σε αυτό συμμετείχαν όλοι: Οι οδηγοί, οι ομάδες, οι συνεργάτες και οποιοσδήποτε άλλος έλαβε μέρος στο εγχείρημα. Παρ’ όλο που έχουν απομείνει τέσσερις αγώνες μέχρι το τέλος της σεζόν, μπορούμε να υποστηρίξουμε πως το Audi RS 5 DTM αποτελεί το αγωνιστικό που κυριάρχησε φέτος και πως έχουμε κατασκευάσει έναν απόλυτα δυνατό και αποδοτικό κινητήρα».

Όσον αφορά τον τίτλο στην κατηγορία των οδηγών και των ομάδων, αυτός δεν έχει καθοριστεί ακόμα. Μετά τον παροπλισμό του το Σάββατο, ο Rene Rast της ομάδας Audi Sport Team Rosberg, την Κυριακή, πανηγύρισε μια σημαντική νίκη.

Πρόκειται για την πέμπτη νίκη του μέσα στη σεζόν, με την οποία εδραίωσε περαιτέρω την κυριαρχία του, αυξάνοντας τη διαφορά από τον Nico Muller της Audi Sport Team Abt Sportsline στους 20 βαθμούς. Ο Ελβετός ήταν γρηγορότερος από τον Rast στα προκριματικά, αλλά στην αρχή "ατύχησε" να πέσει στη 10η θέση.

Όπως και το Σάββατο, έτσι και την Κυριακή, ο Mike Rockenfeller της Audi Sport Team Phoenix κατέλαβε την τρίτη θέση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, το βάθρο να καταληφθεί από οδηγούς των τριών ομάδων της Audi.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...