«Ώριμες οι συνθήκες για την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις»

Συνάντηση του νέου Υφυπουργού Αθλητισμού με την ΟΜΑΕ και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης

  • -
  • -

Στις ενέργειες που απαιτούνται ώστε να διεξαχθεί και πάλι το Ράλι Ακρόπολις το 2020, κατέληξαν η ηγεσία του ελληνικού αθλητισμού, η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΟΜΑΕ) και η τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με την παρουσία και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργου Μαυρωτά.

Συμμετείχαν, πέραν του προεδρείου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδας, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Δήμας, ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, εκπρόσωπος του νέου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο νέος Δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος και ο αντιδήμαρχος Λουτρακίου, Τάσος Σακελλαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «επισημάνθηκαν, επιπλέον, τα ισχυρά οικονομικά και τουριστικά οφέλη που προκύπτουν, αλλά και η σημαντική ευκαιρία για να συνδεθεί, αυτός ο σπουδαίος διεθνής αγώνας, με τα απαραίτητα κοινωνικά μηνύματα για την "οδική ασφάλεια και συμπεριφορά" στη χώρα. Διαπιστώθηκε, τέλος, από τον κ. Αυγενάκη, ότι οι συνθήκες είναι ώριμες, με το τόσο ζεστό ενδιαφέρον που επιδεικνύουν οι δύο Περιφέρειες και οι μεγάλοι Δήμοι εντός αυτών, ώστε να υπάρξει πλέον ένας στρατηγικός σχεδιασμός, που θα εξασφαλίσει όχι μόνο την, εκ νέου, σταδιακή ανάπτυξη του θεσμού, αλλά και τη διαρκή εξέλιξή του».

Δεν διευκρινίστηκε πάντως αν η προσπάθεια θα γίνει για να επιστρέψει το Ράλι Ακρόπολις στο Ευρωπαϊκό ή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, κάτι που είναι σαφώς δυσκολότερο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...