Audi R8: Happy end στο "θρίλερ" των 24 ωρών του Nurburgring!

Το «τέρας» της Audi αντιστάθηκε σθεναρά στην ασφυκτική πίεση της περυσινής θριαμβεύτριας Porsche

  • -
  • -

Την πέμπτη του νίκη τα τελευταία οχτώ χρόνια σημείωσε το Audi R8 στον εξουθενωτικό αγώνα αντοχής 24 ώρες του Nurburgring”.

Οι οδηγοί του «αγριμιού» της μάρκας με τα τέσσερα δακτυλίδια και την κωδική ονομασία “Phoenix Racing” βγήκαν ζωντανοί από ένα… χιτσκοκικό θρίλερ με συμπρωταγωνίστρια την περυσινή θριαμβεύτρια του αγώνα Mantley Porsche.

 Η νίκη των οδηγών της Audi, Pierre Kaffer, Frank Stippler, Dries Vanthoor και Frederic Vervisch αποδείχθηκε… τετελεσμένος γεγονός, όταν ο οδηγός της Porsche έλαβε «πέναλτι» πέντε λεπτών, αφού επιτάχυνε αγνοώντας την κίτρινη σημαία.

Πριν το «ντέρμπι» μεταξύ Audi και Porsche, το ενδιαφέρον είχε κεντρίσει μια «μάχη» της πρώτης με την πρωτοπόρο, για λίγα λεπτά, Black Falcon Mercedes- AMG GT.

«Εγκάρδια συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα», ανέφερε ο επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος των πελατών της Audi Sport, Chris Reinke, προτού συνεχίσει με τα εξής: «Αυτή τη φορά, κερδίσαμε λόγω ενός μοναδικού συνδυασμού διαφορετικών παραγόντων. Το οδόστρωμα παρουσίαζε ανομοιομορφίες και οι αντίπαλοι μας, σε επίπεδο μεγάλων αποστάσεων, σημειώσανε καλύτερους χρόνους. Η άψογη, ωστόσο, και δυναμική οδηγική συμπεριφορά μας δεν μας επέτρεψε να υποπέσουμε σε ποινές. Η νέα εξέλιξη του Audi R8 LMS “έτρεξε” τέλεια και η ομάδα του Ernst Moser έδειξε για άλλη μια φορά πως βρίσκεται στην «ελίτ» σε διεθνές επίπεδο».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...