Νικητής του “Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019” το Volkswagen e-Golf

Όσοι βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας, ίσως συστήθηκαν και με τα ηλεκτρικά Jaguar- I-Pace, Audi e-tron, Nissan Leaf, BMW i3, Tesla Model 3 και Zhidou

  • -
  • -

Με μεγάλο πρωταγωνιστή το ηλεκτρικό μοντέλο Volkswagen e-Golf (δεύτερη συνεχή χρονιά) ολοκληρώθηκε, το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου, το, “Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019”.

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, επίσημη συμμετοχή της Kosmocar στον αγώνα και με πλήρωμα τους Alex Stricher και Adrien Da Cunha Belves, κυριάρχησε κατακτώντας την 1η θέση τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στις δύο επιμέρους κατηγορίες, αυτές της κατανάλωσης ενέργειας και της regularity, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη δωδεκαετή ιστορία του θεσμού.

Μάλιστα, ένα δεύτερο e-Golf, με πλήρωμα τους Θωμά Παπαπάσχο και Γιάννη Χαρπίδη, νικητές του περσινού αγώνα, κατέκτησε τη 2η θέση στο σκέλος κατανάλωσης ενέργειας του αγώνα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα:

Παρά την φτωχή διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας, η εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο (4 Μαΐου) στην Πλατεία Κοτζιά  με τη συμμετοχή 13 ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάποια εκ των οποίων αποτελούσαν και παγκόσμιες πρεμιέρες στο χώρο αυτών των αγώνων όπως π.χ. η Jaguar I-Pace και τα Audi e-tron. Ακόμη, πέρα από τα e-Golf, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα μοντέλα BMW i3, Nissan Leaf, Tesla Model 3 και Zhidou.

Η επιλογή της χώρας μας για την πρεμιέρα αυτή είχε τιμητικό χαρακτήρα για το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο), με τους εκπροσώπους της FIA εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την απόφαση που έλαβε η FIA να επιλέξει την Ελλάδα για την πρώτη εφαρμογή του Θεσμού του E-Regularity Rally Cup – “ERRC” με τη νέα του μορφή.   

Ακόμη, εγκαινιάστηκαν οι  νέοι Κανονισμοί της FIA για αυτούς τους αγώνες οι οποίοι προβλέπουν στο τέλος της χρονιάς την απονομή δύο παγκόσμιων Κυπέλων, ένα για τους αγώνες τύπου Regularity και ένα για την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια αυτών των αγώνων.

Οι Γενικές Κατατάξεις που  ακολουθούν αναφέρουν τα ονόματα των νικητών και τους τύπους των αυτοκινήτων που οδήγησαν:



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...