Εντυπωσιακές «μάχες» στην πρεμιέρα του IAME Series Greece 2019

Όσα έγιναν στο kartodromo, στις Αφίνδες

  • -
  • -

Με τη συμμετοχή 39 αγωνιζόμενων ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του IAME Series Greece 2019 που έλαβε χώρα στο «Kartodromo» και συνδιοργανώθηκε από τα αθλητικά σωματεία "Artemis Auto Club" και "Α.Λ.Α".

Όσοι παρευρέθηκαν στην πίστα karting των Αφιδνών έγιναν μάρτυρες μονομαχιών… ρόδα με ρόδα και είδαν τους διακριθέντες να αποκτούν πλεονέκτημα στη διεκδίκηση των εισιτηρίων πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series.  Αυτοί θα διεξαχθούν το προσεχές Φθινόπωρο στην πίστα karting Le Mans στη Γαλλία.

Οι δύο πρώτες θέσεις στην κατηγορία των X30 ΜΙΝΙ (8-12 ετών) αποδείχτηκαν «οικογενειακή υπόθεση», καθώς στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno), ενώ στο δεύτερο ο αδερφός του Γιώργος. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Χρήστος Χατζής (Chatzis Racing Team, FA).

Ο Νικόλαος Φραγκάκης (K.R., Kosmic) ήταν αυτός που επικράτησε στην κατηγορία MINI B, με τους Σουβατζόγλου (GSR Team, Kart Republic) και Φαίδωνα Παπαφιλίππου (Speed Force, Exprit) να συμπληρώνουν την τριάδα.

Πρωταγωνιστής στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) αναδείχθηκε ο Στυλιανός Πετρίσης (Galaxy Motorsports, Parolin), με τον Ανδρέα Σπανό (Praga Zahos Karting, Praga) και Νίκο Λύκο (Praga Zahos Karting, Praga) να καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Πρώτος την καρό σημαία στην κατηγορία X30 SENIOR (από 14 ετών) είδε ο Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop, Exprit), επικρατώντας των Γιάννη Καρδαμάκη (Speed Force, Exprit) και Τιμόθεου Δημητρίου (GSR Team, Kart Republic).

Τέλος, στην X30 SUPER PRO (από 15 ετών) τν ισχυρών κινητήρων των 175cc, μεγάλος νικητής ήταν ο Φίλιππος Καλέσης (PRT Motorsport, Tony Kart), με τον Αλέξανδρο Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Exprit) να ακολουθεί.

Ο δεύτερος γύρος του θεσμού θα λάβει χώρα στην πίστα «Kartmania» στην Πάτρα, στις 21 Απριλίου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...