Trofeo Maserati GranTurismo MC

Όλα έτοιμα για το πρωτάθλημα

  • -
  • -

Στην πίστα της Vallelunga πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δοκιμές των αυτοκινήτων που θα συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα Trofeo Maserati GranTurismo MC το οποίο ξεκινά στις 23 Μαϊου στη Monza. Η αγωνιστική ομάδα της Maserati συγκέντρωσε τους οδηγούς που θα λάβουν μέρος στο Trofeo για να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις δυνατότητες των αγωνιστικών. Πρωταγωνιστής των δοκιμών ήταν ο Emanuele Smurra, νικητής του πρώτου Trofeo που έγινε το 2003, αλλά και οι δεκαέξι οδηγοί από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες οι οποίοι κάθισαν για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι των αγωνιστικών GranTurismo MC.

Το GranTurismo MC Trofeo αποτελεί εξέλιξη του GranTurismo S ένα από τα κορυφαία σε επιδόσεις πολυτελή coupe. Και τα δύο κατασκευάζονται στη διάσημη γραμμή παραγωγής Viale Ciro Menotti στη Modena, όπου οι περισσότερες εργασίες συναρμολόγησης γίνονται με το χέρι.

Το πρωτάθλημα ενιαίου τύπου αποτελείται από επτά γύρους σε Ευρωπαϊκές πίστες και πραγματοποιούνται μαζί με τους αγώνες WTCC (World Touring Car Championship) ενώ ο τελευταίος αγώνες γίνεται μαζί με τον αγώνα του Ιταλικού πρωταθλήματος F3.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

  • 23 Μαίου – Monza (Ιταλία)
  • 20 Ιουνίου – Zolder (Βέλγιο)
  • 18 Ιουλίου – Brands Hatch (Αγγλία)
  • 1 Αυγούστου – Brno (Τσεχία)
  • 5 Σεπτεμβρίου – Oschersleben (Γερμανία)
  • 19 Σεπτεμβρίου – Βαλένθια (Ισπανία)
  • 10 Οκτωβρίου – Mugello (Ιταλία)

Σε κάθε αγώνα του Trofeo συμμετέχουν επιπλέον και GranTurismo MC GT4 ιδιωτικών ομάδων οι οποίες βαθμολογούνται ξεχωριστά.

Κάθε αγώνας του Trofeo αποτελείται από δύο 40λεπτες ελεύθερες δοκιμές που πραγματοποιούνται την Παρασκευή, δύο 20λεπτα χρονομετρημένων δοκιμών το Σάββατο και δύο αγώνες 38 λεπτών + 1 γύρο την Κυριακή. Το κόστος συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους είναι 162.000 ευρώ +ΦΠΑ για όλο το πρωτάθλημα ή 162.000 + ΦΠΑ για ομάδες με δύο οδηγούς που θα μοιραστούν τους αγώνες του Trofeo. Επίσης όποιος ιδιοκτήτης GranTurismo GT4 επιθυμεί να τρέξει θα πρέπει να καταβάλει 45.000 + ΦΠΑ ευρώ ανά αγώνα.  Σε κάθε αγώνα του Trofeo, η Maserati διοργανώνει διάφορες εκδηλώσεις, όπως test drives από πιθανούς πελάτες οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν όλα τα μοντέλα της γκάμας ή ακόμη και track days ;opoy ιδιοκτήτες Maserati να οδηγήσουν τα προσωπικά τους αυτοκίνητα στην πίστα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...