Michelin ή Avon στην F1;

  • -
  • -

Στο τέλος του 2010 η Bridgestone έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την F1. Μέχρι στιγμής έδινε 70εκ Ευρώ από τον προϋπολογισμό της για την προμήθεια ελαστικών σε όλες τις ομάδες. Με δεδομένη την αποχώρησή της, παρά τις πιέσεις απο τις ομάδες και την FIA, έχει κινηθεί ήδη η διαδικασία για την επόμενη μέρα.

 

Σύμφωνα με τον τεχνικό διευθυντή της Williams, Sa Michael, η διάδοχη κατάσταση θα είναι μια εταιρία ανάμεσα στις Michelin και την Cooper Avon. Στην συνάντηση της Formula One Teams Association που έγινε χθες μια απο τις δυο θα επιλεγεί για την προμήθεια των ελαστικών του 2011. Αποκάλυψε δε ότι και η Pirelli ήταν ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους, αλλά πλέον δεν αποτελεί επιλογή.

 

«Οι συζητήσεις σε αυτό το σημείο είναι ανάμεσα στην Michelin και την Avon», είπε ο Michael στο Reuters. «Η Avon είναι πολύ φθηνότερη αλλά είναι λιγότερο αποδεδειγμένο προϊόν, παρόλο που έχει κάνει αρκετά υψηλά σε επίδοση ελαστικά. Είναι περισσότερο ‘άγνωστοι’΄σε σχέση με την Michelin γιατί η Michelin είχε συμμετοχή πρόσφατα στην F1. Αλλά μιλάμε ίσως για 3πλάσια διαφορά στο κόστος για τις ομάδες, και έτσι είναι ένα θέμα προς συζήτηση», σχολίασε.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...