Με δύο διαφορετικούς νικητές το ενιαίο στις Σέρρες

Για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια αγώνας του ενιαίου έγινε στις Σέρρες

  • -
  • -

Δύο μοναδικοί αγώνες πραγματοποιήθηκαν από την Λέσχη Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας Σερρών στο αυτοκινητοδρόμιο της πόλης, το οποίο φιλοξένησε για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια, αγώνες του Ενιαίου ΣΟΑΑ. Το αγωνιστικό διήμερο αποτέλεσε μια πραγματική γιορτή για τους συμμετέχοντες στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda καθώς έζησαν για πρώτη φορά την μαγική ατμόσφαιρα των Σερρών.

Στον πρωινό αγώνα ο Στράτος Κυρλαγκίτσης επικράτησε κάνοντας εξαιρετική εκκίνηση από τη δεύτερη θέση, κατά την οποία προσπέρασε τον κάτοχο της Pole Position, Μίλτο Κύρκο. Ο Κύρκος παρέμεινε στη 2η θέση μέχρι την καρό σημαία, ακολουθούμενος σε όλον τον αγώνα από τον Στέφανο Καμιτσάκη. Στην 4η θέση και 2ος ανάμεσα στους Νέους τερμάτισε ο Φίλιππος Καλέσης, μια θέση εμπρός από τον 3ο της κατηγορίας, Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος διατηρήθηκε σε τροχιά τίτλου στην κατηγορία.

Την ομορφότερη μάχη του αγώνα είχαν οι Στάθης Κουκέας και Μιχάλης Δουλτσίνος που βρέθηκαν στην 7η και 8η θέση αντιστοίχως, με διαφορά λίγο μεγαλύτερη από ένα δέκατο.

Στον επόμενο αγώνα τον 10ο του φετινού SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda ο Κυρλαγκίτσης ξεκίνησε από την πρώτη θέση με τον Κύρκο πίσω του. Μέχρι το μέσον περίπου του αγώνα τόσο ο Καμιτσάκης, όσο και ο Καλέσης προσπέρασαν τον Κύρκο, ο οποίος ακολούθησε αγώνα τακτικής ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο. Ο Στάθης Κουκέας ήταν ο άνθρωπος του αγώνα πραγματοποιώντας τρεις προσπεράσεις επί των Σπύρου Γαλεράκη, Μιχάλη Δουλτσίνου και του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, ενώ αντίστοιχα κινήθηκε και ο “LE MAN” που πέρασε τόσο τον Γιώργο Σαρταμπάκο, όσο και τον Χριστόφορο Γρατσία.

Στην κούρσα ο Κυρλαγκίτσης ολοκλήρωσε στην κορυφή, εμπρός από τον Καμιτσάκη και τον Καλέση. Ωστόσο μετά το τέλος του αγώνα τα αυτοκίνητα των δύο τέθηκαν εκτός αποτελεσμάτων, έπειτα από απόφαση των αγωνοδικών, που έλαβαν υπόψη έκθεση του τεχνικού εφόρου. Η παράβαση αφορούσε τον πίσω άξονα και εξαρτήματα που δεν προβλέπεται να υπάρχουν εκεί, από τον κανονισμό του Ενιαίου. Σημειώνεται πως ο Φίλιππος Καλέσης κατέθεσε πρόθεση ένστασης κατά της απόφασης των αγωνοδικών.

Έτσι ο Στέφανος Καμιτσάκης πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στην πρώτη του εμφάνιση στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda με τους Μίλτο Κύρκο και Στάθη Κουκέα να παίρνουν τις άλλες δύο θέσεις στο βάθρο. Στους νέους η νίκη πήγε στον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο, με τον Μιχάλη Δουλτσίνο να ακολουθεί και τον Σπύρο Γαλεράκη να συμπληρώνει το βάθρο.

Επόμενος αγώνας για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda 2018 είναι ο αγώνας ταχύτητας στα Μέγαρα στις 16 Δεκεμβρίου.

[ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΟΑΑ]

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...