Κυριαρχία της Skoda στο Ράλλυ Γερμανίας

Νίκη για τους Κοπέτσκυ και Ντρέσλερ στη WRC2 με Skoda Fabia R5

  • -
  • -
Κυριαρχία της Skoda στο Ράλλυ Γερμανίας

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Skoda στο Ράλλυ Γερμανίας και στην WRC2 με τους Γιαν Κοπέτσκυ και Πάβελ Ντρέσλερ (Jan Kopecký και Pavel Dresler) με Fabia R5 να κατακτούν την 1η θέση στον αγώνα που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής. Ο Κοπέτσκυ έδειξε τις διαθέσεις του από την πρώτη στιγμή, όταν ήδη στην 1η ειδική του αγώνα, έκανε με τη Fabia R5 το δεύτερο χρόνο γενικής, μπροστά από πολλούς από τους διεκδικητές του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Στη στενή, τεχνική διαδρομή στο St. Wendell, το πλεονέκτημα ισχύος που έχουν τα πιο δυνατά αυτοκίνητα της WRC ουσιαστικά εκμηδενίστηκε, με τον Κοπέτσκυ να ολοκληρώνει την ειδική στη 2η θέση γενικής.

Οι Κοπέτσκυ και Ντρέσλερ συνέχισαν το ίδιο εντυπωσιακά και παρέμειναν στην 1η θέση στη WRC2 μέχρι την 1η ειδική του Σαββάτου, όταν ένα κλατάρισμα ελαστικού, το οποίο άλλαξαν μεν σε χρόνο ρεκόρ αλλά τους στοίχισε περισσότερο από ενάμισυ λεπτό, τους έριξε στην 9η θέση. Η συνέχεια του αγώνα δεν ήταν παρά ένα κρεσέντο για το πλήρωμα από την Τσεχία, που με άψογη οδήγηση ροκάνιζε συνεχώς τη διαφορά από τους προπορευόμενους. Πρωί της Κυριακής και στην προτελευταία ειδική του αγώνα οι  Κοπέτσκυ και Ντρέσλερ πέρασαν στην 1η θέση στη WRC2 , κατακτώντας θριαμβευτικά τη νίκη, που τους φέρνει και στην πρωτοπορία του πρωταθλήματος.

Το άλλο πλήρωμα της Skoda Motorsport, o 17χρονος Κάλε Ροβάνπερα (Kalle Rovanperä) με  συνοδηγό το Γιόννε Χάλτουνεν (Jonne Halttunen), κινήθηκαν απίστευτα γρήγορα και ώριμα και την Κυριακή είχαν βρεθεί ακόμα και να «οδηγούν» τη WRC 2. Ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη 2η θέση, μόλις 3,8 δευτερόλεπτα πίσω από τους Κοπέτσκυ / Ντρέσλερ.

Ο αγώνας ήταν συνολικά ένας θρίαμβος για τη Skoda και τη Fabia R5, καθώς κατάκτησε τις πρώτες τέσσερις θέσεις στη WRC2. Αυτή ήταν η όγδοη νίκη την εφετινή χρονιά σε εννέα αγώνες για τη Skoda, στο πρωτάθλημα της WRC2. Επόμενος αγώνας το Ράλλυ Τουρκίας, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως και τις 16 Σεπτεμβρίου.

Βαθμολογία WRC2 (σε 9 από 13 αγώνες)

1. Kopecký (CZE) Skoda, 100 points

2. Tidemand (SWE), Skoda, 93 points

3. Greensmith (GBR), Ford, 55 points

4. Veiby (NOR), Skoda, 45 points

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...