Τι είναι το Triple Crown που κυνηγάει ο Alonso (vid)

Απογοητευμένος από την απόδοση της McLaren στην F1, ο Ισπανός βρήκε νέο ενδιαφέρον στην καριέρα του

  • -
  • -

Έχουν περάσει 5 χρόνια από τη στιγμή που ο Fernando Alonso σημείωσε την τελευταία του νίκη στη Formula 1. Ήταν Μάιος του 2013 όταν ο Ισπανός κέρδισε με τη Ferrari στη Βαρκελώνη. Έκτοτε η πορεία του στο θεσμό είναι πτωτική, καθώς οι δυνατότητες της McLaren αποδείχθηκαν κατώτερες του αναμενομένου.

Υποχρεωμένος να παλεύει για μία θέση μέσα στην βαθμολογούμενη δεκάδα, ο 37χρονος πλέον Alonso αναζητεί ένα νέο στόχο στην καριέρα του. Κάτι να κυνηγήσει με πάθος. Αυτό είναι το Triple Crown του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ένας ανεπίσημος τίτλος που συνοδεύει όποιον νικήσει σε τρεις αγώνες: στο Grand Prix της F1 στο Μονακό (κάτι που έχει πετύχει το 2006 και το 2007), στις 24 Ώρες του Le Mans (το κατόρθωσε πριν λίγες ώρες με την Toyota Gazoo Racing) και στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης.

Ο Alonso συμμετείχε το 2017 στην Ινδιανάπολη με την McLaren Honda Andretti, όμως η αναξιοπιστία του κινητήρα της Honda του στέρησε τις πιθανότητες διεκδίκησης της νίκης. Κάτι που σίγουρα θα επιχειρήσει να πετύχει μέσα στα επόμενα χρόνια, ώστε να γίνει μόλις ο δεύτερος οδηγός που θα έχει κατακτήσει το Triple Crown.

Ο μοναδικός έως σήμερα είναι ο Βρετανός Graham Hill, ο οποίος είχε κατακτήσει 5 φορές τη νίκη στο Μονακό GP, ενώ επίσης κέρδισε στην Ινδιανάπολη το 1966 και στο Le Mans το 1972.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...