24 ώρες Le Mans: Επιτέλους νίκη για την Toyota!

Οι Alonso, Buemi, Nakajima πανηγύρισαν στο σημαντικότερο αγώνα αντοχής

  • -
  • -

Η ατυχία που χτύπησε την Toyota τα προηγούμενα χρόνια στις 24 Ώρες του Le Mans δεν έκανε φέτος την εμφάνισή της και οι Ιάπωνες πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην κορυφαία κατηγορία (LMP1) του σημαντικότερου αγώνα αντοχής στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το πρωτότυπο TS050-Hybrid #8 της Toyota Gazoo Racing – με πλήρωμα τον Ιάπωνα Kazuki Nakajima, τον Ελβετό Sebastien Buemi και τον Ισπανό Fernando Alonso – πήρε τη νίκη καθώς από την 16η ώρα και μετά δεν έπεσε από την κορυφή. Ο Alonso έκανε έτσι το δεύτερο βήμα για το Triple Crown του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς έχει κερδίσει και στο GP του Μονακό. Του απομένει πλέον η νίκη στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης για να γίνει ο δεύτερος οδηγός που θα πετύχει το Triple Crown, μετά τον Graham Hill.

Σχεδόν 1,5 ώρα πριν τον τερματισμό, το δεύτερο Toyota με τον αριθμό 7 που οδηγούσε ο Kamui Kobayashi άρχισε να γυρνά αργά στην πίστα. Όλοι φοβήθηκαν μηχανικό πρόβλημα, όμως απλά ο Ιάπωνας οδηγός είχε ξεχάσει να μπει για ανεφοδιασμό στο σωστό γύρο. Οπότε κινήθηκε με αργό ρυθμό ώστε να καταφέρει να φθάσει μέχρι τα pit! Μετά από λίγα δευτερόλεπτα επέστρεψε στην πίστα και διατήρησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία LMP1 και τη γενική κατάταξη. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι τρεις οδηγοί του πρωτότυπου #3 της Rebellion Racing, σε απόσταση 12 γύρων από την κορυφή.

Στην LMP2 επικράτησε το πρωτότυπο #26 της G-Drive Racing, στην GTE Pro η Porsche GT Team #92 και στην GTE AM η ομάδα του Patrick Dempsey που συνεργάζεται με την Proton Racing και έχει την υποστήριξη της Porsche Motorsport.

Ο Αμερικανός ηθοποιός παρακολούθησε τις τελευταίες ώρες του αγώνα από το γκαράζ της ομάδας του παρέα με το συνάδελφο του, Michael Fassbender.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...