Το ηλεκτρικό της Volkswagen κάνει δοκιμές για το Pikes Peak (vid)

O Romain Dumas προετοιμάζεται για να σπάσει το ρεκόρ στην ανάβαση των 19,9 km

  • -
  • -
Το ηλεκτρικό της Volkswagen κάνει δοκιμές για το Pikes Peak (vid)
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Volkswagen έχει επενδύσει πολλά στο project I.D. R Pikes Peak, το ηλεκτρικό πρωτότυπο με το οποίο θα λάβει μέρος στην ανάβαση στα βουνά του Colorado. Με τον Γάλλο Romain Dumas πίσω από το τιμόνι, το ηλεκτρικό αγωνιστικό με τα δύο μοτέρ συνδυαστικής ισχύος 680 ίππων έχει αρχίσει τις δοκιμές στη διαδρομή που περιλαμβάνει 156 στροφές.

Ο φετινός αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου και η Volkswagen Motorsport θα επιχειρήσει να σπάσει το ρεκόρ για ηλεκτρικό όχημα (8:57.118). Το I.D. R Pikes Peak ζυγίζει λιγότερο από 1.100 κιλά και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 2,25 sec, ταχύτερα δηλαδή από μονοθέσιο της Formula 1!

O Dumas είναι εργοστασιακός οδηγός της Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και έχει σημειώσει τρεις φορές (2014, 2016, 2017) τον ταχύτερο χρόνο στην ανάβαση μήκους 19,9 km. Η εκκίνηση είναι σε υψόμετρων 2.862 μέτρων και ο τερματισμός στα 4.302 μέτρα, κάτι που σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν προβάδισμα έναντι των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...