Νικητής ο Magalhaes στο Ράλι Ακρόπολις

Ο Πορτογάλος «επιβίωσε» σε έναν από τους πιο σκληρούς αγώνες των τελευταίων ετών

  • -
  • -

Το φετινό Ράλι Ακρόπολις επιβεβαίωσε το χαρακτήρα που το έχει κάνει γνωστό σε όλο τον κόσμο. Αν και τα τελευταία χρόνια δεν αποτελεί κομμάτι του WRC αλλά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, εξακολουθεί να συγκινεί πληρώματα και θεατές.

Οι Bruno και Hugo Magalhaes από την Πορτογαλία ήταν οι θριαμβευτές του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2018, εκμεταλλευόμενοι και τις ατυχίες των αντιπάλων τους το Σάββατο. Κατά το τρίτο και τελευταίο σκέλος κινήθηκαν γρήγορα μεν, χωρίς να πάρουν ρίσκα δε. Έτσι έφθασαν πρώτοι στη ράμπα του τερματισμού στη Λαμία. "H νίκη στο Ράλι Ακρόπολις ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα", δήλωσε πανευτυχής  ο Magalhaes στη συνέντευξη Τύπου. 

Μαζί τους στο βάθρο ανέβηκαν δύο ακόμη πληρώματα με Fabia R5, οι Ούγγροι Norbert Herczig – Ramon Ferencz (+29,1 δλ) και οι Πολωνοί Hubert Ptaszek – Maciej Szczepaniak (+1:37.2). Εξαιρετική ήταν επίσης η εμφάνιση των Κυπρίων Σίμου Γαλαταριώτη – Αντώνη Ιωάννου, οι οποίοι τερμάτισαν στην 5η θέση της γενικής κατάταξης.


Ο Ρώσος Alexey Lukyanuk σημείωσε με το Ford Fiesta R5 τον καλύτερο χρόνο στις 3 από τις 4 ειδικές της Κυριακής, όμως όλα είχαν κριθεί για αυτόν από το Σάββατο, όταν είχε εγκαταλείψει προσωρινά από σπασμένο ημιαξόνιο. Παραμένει πάντως επικεφαλής της βαθμολογίας.

Μετά τον αποκλεισμό των Θέμη Χαλκιά - Λεωνίδα Μαχαίρα από τους αγωνοδίκες για παραβίαση των τεχνικών κανονισμών (ο Χαλκιάς υποστήριξε ότι επειδή δεν είναι ιδιοκτήτης του Skoda Fabia R5 δεν είχε γνώση του θέματος), πρώτοι Έλληνες αναδείχθηκαν οι Κεχαγιάς - Μπασιούκας (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Οι δυσκολίες του φετινού αγώνα τόνισαν τη σημασία της συμμετοχής για κάθε πλήρωμα. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια, όπως στους Γιώργο Βασιλάκη – Επαμεινώνδα Καρανικόλα, οι οποίοι στάθηκαν άτυχοι και εγκατέλειψαν στο τέλος του αγώνα. Το πλήρωμα βρίσκεται στο στάδιο της προσαρμογής με το νέο τους αυτοκίνητο, το εντυπωσιακό Ford Fiesta R5, ντυμένο στα χρώματα του GOCAR.

Επόμενος αγώνας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι το Ράλι Κύπρου, το τριήμερο 15-17 Ιουνίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...