Οι ελληνικές ομάδες στον παγκόσμιο τελικό του F1 in Schools

Με συμμετοχή 640 μαθητών διεξήχθησαν οι τελικοί αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

  • -
  • -
Οι ελληνικές ομάδες στον παγκόσμιο τελικό του F1 in Schools
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στον τελικό του F1 in Schools, το φθινόπωρο στη Σιγκαπούρη έγιναν γνωστές μετά την ολοκλήρωση του 7ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος, σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είχε κατακτήσει την παγκόσμια κορυφή το 2016 με την Infinite Racing από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.

Ο μαθητικός διαγωνισμός F1 in Schools στοχεύει στην ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά.

Στον φετινό διαγωνισμό δήλωσαν συμμετοχή περίπου 640 μαθητές από όλη την Ελλάδα ενώ για πρώτη χρονιά φέτος η συμμετοχή μαθητών από Δημόσια Σχολεία ήταν μεγαλύτερη από των Ιδιωτικών. Το πλέον ελπιδοφόρο στοιχείο της φετινής διοργάνωσης είναι ότι ένα ιδιωτικό και ένα δημόσιο σχολείο, έχοντας κατακτήσει την 1η και 2η θέση αντίστοιχα στον εθνικό τελικό, ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη διάκριση στον παγκόσμιο τελικό.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Achaia Racing Team από το Αρσάκειο Πατρών. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η ομάδα SBMT Racing Team από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η ομάδα Sciron από το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης, στην τέταρτη η ομάδα Alacrity από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή, στην πέμπτη η ομάδα Project 1 από το 2ο Γενικό Λύκειο Παλλήνης και στην έκτη θέση η  Acceleracing από την Ελληνογερμανική Αγωγή. Καλύτερη ομάδα Γυμνασίου ανακηρύχθηκε η ομάδα Arrows από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

Οι παραπάνω νικήτριες ομάδες μαθητών θα δημιουργήσουν τρεις ομάδες εσωτερικής συνεργασίας και μια ομάδα διεθνούς συνεργασίας για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς F1 in Schools 2018, που θα διενεργηθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Σιγκαπούρη, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1.

Το GOCAR είναι χορηγός επικοινωνίας της ελληνικής συμμετοχής στο θεσμό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...