Ράλι Μόντε Κάρλο: Και ο Ogier συνεχίζει να νικά! (vid)

Ο Γάλλος οδηγός της M-Sport Ford κυριάρχησε στον εναρκτήριο αγώνα του WRC

  • -
  • -

Το 2018 άρχισε όπως και τα τέσσερα προηγούμενα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι: Με τον Sebastien Ogier να νικά στο Μόντε Κάρλο. Ο 34χρονος Γάλλος επικράτησε για πέμπτη συνεχή χρονιά στο συγκεκριμένο ράλι, κάνοντας την ιδανική αρχή προς τον έκτο παγκόσμιο τίτλο του, πίσω από το τιμόνι του Ford Fiesta.

Παρά ένα λάθος που έκανε στο τέλος της Παρασκευής, ο Ogier κατάφερε μάλλον εύκολα να διατηρήσει το προβάδισμα από τον πρώην team mate του στην M-Sport και νυν οδηγό της Toyota, Ott Tanak. «Η επιλογή ελαστικών είναι πάντα δύσκολη στο Μόντε Κάρλο, όμως φέτος οι συνθήκες ήταν ακόμη πιο επικίνδυνες. Κατάφερα να κάνω λιγότερα λάθη από τους υπόλοιπους», σχολίασε ο Ogier.

Στο βάθρο ανέβηκε ένας ακόμη οδηγός της Toyota, ο Φινλανδός Jari-Matti Latvala. Ταχύτερος στην τελευταία ειδική του αγώνα, την Power Stage που δίνει έξτρα πόντους, ήταν ο Kris Meeke με το Citroen C3, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσαν οι Thierry Neuville με Hyundai i20 και ο Elfyn Evans με Ford Fiesta.

Άξια αναφοράς είναι η 27η θέση στην οποία τερμάτισε ο Νίκος Παυλίδης, με συνοδηγό τον Βορειοϊρλανδό Allan Harryman (Peugeot 208). 

Επόμενος αγώνας στη Σουηδία, από τις 15 έως τις 18 Φεβρουαρίου.

Τελική κατάταξη

1. S Ogier FRA Ford Fiesta 4hr 18min 55.5sec

2. O Tänak EST Toyota Yaris + 58.3sec

3. J-M Latvala FIN Toyota Yaris +1min 52sec

4. K Meeke GBR Citroën C3 + 4min 43.1sec

5. T Neuville BEL Hyundai i20 +4min 53.8sec

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...