Δεν αλλάζει γνώμη η Bridgestone

  • -
  • -

Η Ιαπωνική εταιρία Bridgestone έχει ανακοινώσει από πέρσι τον Οκτώβριο ότι στο τέλος του 2010 θα αποχωρήσει από την F1. Το συμβόλαιο που έχει με την Ομοσπονδία λήγει και με τον τρόπο αυτό έδωσε χρόνο στην FIA να κινηθεί για την επόμενη μέρα.

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή του μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρίας, Hiroshi Yasukawa, η απόφαση της Ιαπωνικής εταιρίας δεν αλλάζει. Οι επικεφαλείς των ομάδων συναντήθηκαν με τον Yasukawa στα πλαίσια των δοκιμών στην Βαρκελώνη που έγιναν στο τέλος Φεβρουαρίου και του ζήτησαν να ξανασκεφτεί την απόφαση. Το ίδιο θέλει και η Ομοσπονδία. Σαν μια πρώτη κίνηση ήταν η αλλαγή του κανονισμού ώστε οι ομάδες να παίρνουν 11 αντί για 14 σετ ελαστικών για τα μονοθέσιά τους στην διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου. Αυτό όμως από μόνο του δεν φαίνεται να συγκινεί τους Ιάπωνες.

 

Ο διαγωνισμός δεν έχει ξεκινήσει ακόμα από την πλευρά FIA, αλλά τα ονόματα των Κορεατών Hankook και Kumho παίζουν στα παρασκήνια. Στο Μπαχρέιν δε ειδικά εθεάθησαν και κάποιοι άνθρωποι της Michelin, χωρίς όμως να διαρρεύσει ο λόγος της παρουσίας τους εκεί ή με ποιον συναντήθηκαν. Στην παρούσα κατάσταση οι ομάδες δεν πληρώνουν για τα ελαστικά που παίρνουν. Αυτό ίσως να αποτελέσει και το κλειδί για την λύση, με πιθανή τροποποίηση του κανονισμού ώστε η όλη παροχή να είναι με πληρωμή, με κάποιο ποσό ανάμεσα στα 5 και στα 7 εκ Ευρώ ετησίως.

 

Όπως και να έχει, μπορεί να τεθεί και το θέμα της ασφάλειας. Όποιος και να κερδίσει τον διαγωνισμό, εφόσον δεν αλλάξει κάτι από πλευράς Bridgestone, θα πρέπει να περάσει από πολλά τεστ στην πίστα ώστε να εγγυηθεί ότι το λάστιχο που θα παρέχεται είναι 100% ασφαλές, κάτι που δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να γίνει μέσα στο 2010.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...