Εξάρες για τον Marquez: Πρωταθλητής και πάλι

Ο 25χρονος Ισπανός αναβάτης κατέκτησε τον έκτο παγκόσμιο τίτλο, τέταρτο στο MotoGP

  • -
  • -

Τα στατιστικά του τρομάζουν: 4 φορές πρωταθλητής στο MotoGP σε 5 συμμετοχές. 6 συνολικά παγκόσμιοι τίτλοι, μαζί με αυτούς στα 125 cc και στην κατηγορία Moto2. Τουλάχιστον 5 νίκες μέσα στη σεζόν, επί 8 συναπτά έτη! Ο Marc Marquez από την μικρή πόλη Cervera της Καταλονίας, πανηγύρισε για μία ακόμη φορά στο τέλος, με την ομάδα της Respol Honda.

Με την 3η θέση στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στη Βαλένθια (όπου νίκησε ο Dani Pedrosa), ο Marquez εξασφάλισε έναν ακόμη παγκόσμιο τίτλο. Στην ηλικία των 24 ετών και 268 ημερών, έγινε ο νεότερος τετράκις πρωταθλητής στην κορυφαία κατηγορία των δύο τροχών. Ξεπέρασε έτσι στη σχετική λίστα τον θρυλικό Βρετανό Mike Hailwood, ο οποίος πήρε τον τέταρτο τίτλο του στα 500 cc σε ηλικία 25 ετών και 107 ημερών, το 1965.



Στη λίστα με τους περισσότερους τίτλους ανεξαρτήτως κατηγορίας (6), έφθασε τους Jim Redman και Geoff Duke. Μάλιστα το κατάφερε σε μικρότερη ηλικία από τον Valentino Rossi, ο οποίος ήταν 25 ετών και 244 ημερών όταν το πέτυχε το 2004. Με έναν ακόμη τίτλο στο MotoGP με τη Honda θα ισοφαρίσει τα 5 πρωταθλήματα του Mick Doohan με την ιαπωνική εταιρεία.

«Είμαι πρωταθλητής μέχρι το Δεκέμβριο. Την 1η Ιανουαρίου αρχίζει μία νέα χρονιά και εγώ αρχίζω από την αρχή», δήλωσε ο Marquez. Όσο για τον μεγάλο του φετινό αντίπαλο, τον Ιταλό Andrea Dovizioso (Ducati), δήλωσε απογοητευμένος που δεν κατάφερε να τερματίσει τον τελευταίο αγώνα της σεζόν. «Ήταν απίστευτος αντίπαλος και είναι απίστευτος άνθρωπος. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του και τον σέβομαι απόλυτα».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...